Cand îți pierzi mama, îți pierzi o bucată din suflet

Pierderea mamei tale te va schimba pentru totdeauna. Este unul dintre cele mai dificile lucruri pe care oricine le-ar putea îndura vreodată. Mai simplu spus, pierderea mamei tale este o experiență traumatizantă. Indiferent dacă este brusc, sau chiar dacă ai timp să „pregătești” nimic nu te-ar putea pregăti vreodată pentru acest eveniment. Chiar dacă relația ta cu mama ta este pe un teren instabil, nimic nu îți va zgudui lumea așa cum o va face pierderea mamei tale.
Durerea de a pierde o mamă este un tip special de durere. Este diferit de orice altceva pentru că vă va întoarce întreaga lume cu susul în jos. Fiicelor par să le facă față și mai greu, pe baza unui studiu din 2007 care a constatat un impact mai negativ asupra fiicelor față de fii. Potrivit studiului, femeile care își pierd mamele sunt mult mai predispuse să bea excesiv, să aibă o scădere masivă a stimei de sine și să aibă un nivel mai scăzut de stăpânire personală.
La sfârșitul zilei, suntem o parte a părinților noștri, mai ales a mamelor noastre. Cândva, eram legați de mama noastră, ghemuiți în pântecele ei și trăiam din trupul ei. Când te gândești la asta, ești literalmente o parte din mama ta. În urma pierderii unei mame, te poate lăsa cu o multitudine de lupte mentale și emoționale, cu toate acestea, te poate afecta și la nivel fizic. Studiile au arătat că efectele fizice ale durerii ale pierderii unei părți pot fi urmate de tulburări ale sistemului imunitar și probleme cardiace.
Deci, dacă te lupți cu procesul de doliu, nu ești singura. Deși nu îți poți înlocui mama, îți poți găsi din nou alinare.
Iubește-o cât este în viață și poartă-i o amintire frumoasă când nu mai e!

 

Lasă un comentariu