Depășește-ți fricile și nu le mai lăsa să-ți controleze viața

Nu exista persoana careia sa nu ii fie frica. Teama de esec, de a-ti asuma riscuri, de a face ceva nou sau de a comunica in public sunt normale pana la un anumit punct. Insa, daca te obisnuiesti cu senzatia de frica si o folosesti drept scuza, va ajunge sa te controleze fara sa iti dai seama. Daca nu inveti cum sa iti depasesti fricile, vei deveni o persoana care se multumeste sa traiasca in zona de confort si nu vei fi in stare sa lupti pentru fericirea ta. Frica poate fi depasita daca ai incredere in tine si faci tot ce iti sta in putinta sa o invingi!
Trebuie sa iti dai seama care este cauza fricii tale pentru a o putea depasi. Gandeste-te ce te-a facut sa refuzi o promovare la munca? Frica de esec? Frica de responsabilitate? De ce eviti sa intalnesti persoane noi? Iti este frica ca ar putea sa te judece? Inseamna ca nu ai destula incredere in tine si te subestimezi. Identifica aspectele care trebuie imbunatatite in viata ta, accepta-ti fricile si depaseste-le.
-Iesi din zona de confort
-Relaxarea te ajuta sa iti depasesti teama
-Nu crea scenarii neadevarate. Traieste in prezent.
-Nu iti fie teama de esec
-Terapia si cursurile de dezvoltare personala pot inlatura frica

„Bucuria este antidotul pentru frica. Frica apare dacă nu te bucuri de viata. Daca te bucuri de viata, frica dispare. Asa că incearca sa fii pozitiv si sa te bucuri mai mult, sa razi mai mult, sa canti si sa dansezi mai mult.” — OSHO

 

Lasă un comentariu