10 semne că cineva este pe cale să intre în depresie

Depresia este un animal extrem de complicat.Dacă iubești pe cineva cu depresie, este o idee bună să fii atent la următoarele semne. Dacă îi poți ajuta să vadă ce se întâmplă, este mult mai ușor să ajuți la combaterea recidivei din față.
1. Izolare și retragere.
Un indicator major al unei recidive depresive este izolarea și retragerea. Dacă observați că dvs. sau cineva pe care îl cunoașteți care se luptă cu depresia petrec brusc mai mult timp singur sau vă retrageți brusc din planuri, nu răspunde la mesaje și îi evită cu totul pe alții, este probabil o recidivă.
2. Sentimente copleșitoare de tristețe.
Ca cineva care a suferit de depresie de ceva timp, acesta este de obicei primul semn pentru mine. Va părea că toată lumina s-a scurs din cameră și, dintr-o dată, nu mai prosperi, ci doar te descurci.
3. Dificultate de concentrare.
Când cineva devine deprimat, poate fi tulburător. De multe ori, vă poate face să rămâneți blocat în minte, ceea ce face concentrarea foarte dificilă. Majoritatea oamenilor nu realizează că acesta este un simptom, dar trebuie să vă amintiți că depresia apare și vă deturnează creierul.
4. Pierderea interesului pentru activități.
Dacă observați pe cineva căruia îi place mereu să fie treaz, depunând timp și efort în hobby-urile și activitățile sale preferate, care dintr-o dată nu pare să mai fie interesat, acesta este un indicator probabil al recăderii depresiei.
5. Tulburări de somn.
Perturbarile de somn sunt tipice cu recidivele depresive. Cu toate acestea, problema este că întreruperile de somn arată diferit pentru diferiți oameni. Unii, ca mine, vor dormi mult mai mult în timpul unui episod, în timp ce alții se pot lupta să doarmă mult.
6. Tipare generale de gândire negativă.
Acordați atenție modului în care persoana deprimată vorbește pentru indicii de negativitate. Dacă brusc par să fie mai orientați să vorbească despre negativitate, față de sinele lor normal, probabil că fac o întorsătură întunecată.
8. Oboseala.
De multe ori ne gândim la depresie ca la o tulburare care afectează doar mintea. Este important să ne amintim că depresia este și o boală fizică, deoarece afectează sistemul nervos central și creierul fizic. Oboseala este adesea rezultatul unei minți depresive, care se zguduie constant.
9. Pierderea motivației.
Un simptom care este de obicei universal pentru cei care se confruntă cu depresie este pierderea motivației. Este destul de obișnuit ca cineva să se simtă mai puțin motivat să facă sarcini banale normale atunci când intră într-o recădere depresivă.

 

Lasă un comentariu