Cum ne putem vindeca singuri cu puterea minţii. Psihologii sunt de părere că ne putem controla mintea astfel încât să ne putem vindeca singuri de boli

Psiholog: „Trebuie să inversăm procesul care ne-a îmbolnăvit”
Mecanismele după care funcţionează creierul uman continuă să fie un mister pentru mulţi oameni de ştiinţă. Specialiştii în psihologie susţin faptul că mintea noastră este capabilă să ne scape de boli. Sistemul are la bază un simplu joc de imaginaţie.
Pentru a putea să ne auto-vindecăm, psihologii sunt de părere că mai întâi de toate trebuie să înţelegem maniera în care funcţionează vindecarea, din perspectivă psihologică.
„Vindecarea înseamnă să inversăm procesul care ne-a îmbolnăvit. Vindecarea începe în momentul în care refuzăm să fugim de imaginea care ne vine în minte a organului bolnav. Ca să ne vindecăm trebuie să o acceptăm.
Odată înţeles conceptul vindecării din perspectivă psihologică, trebuie să ne punem mintea la treabă pentru a reuşi să scăpăm de bolile care ne pun în pericol sănătatea. Psihologii susţin că acest demers este destul de simplu şi-l definesc ca pe un simplu joc de imaginaţie.

Concret, odată reprezentată în minte şi acceptată imaginea organului bolnav, noi putem să o prelucrăm până la punctul în care considerăm organul vindecat. Odată terminat acest proces, îl oferim subconştientului care-l acceptă ca atare. Această tehnică poate fi folosită şi ca adjuvant al terapiilor medicamentoase prescrise de medici. „Cine va proceda aşa, cu siguranţă va avea parte de rezultate pozitive. Trebuie doar să acceptăm imaginea organului bolnav şi să nu fugim de ea” mai spune psihologul Victoriţa Dumitrache.

 

Lasă un comentariu