Nu putem mulțumi pe toată lumea. Singurul pe care trebuie sa-L multumim este Dumnezeu

Stii ca nu poti multumi pe toata lumea“Multi dintre noi inca nu stim. Si inca suntem dispusi sa incercam sa-i multumim pe toti, pentru a simti ca apartinem. Oricui, oriunde, oricum.
Spunem “da” cand inima noastra tipa “nu”, facem promisiuni pe care ne este imposibil sa le tinem, ne cautam atent cuvintele si ascundem parti de adevar pentru a nu deranja, continuand sa pierdem din autenticitate in speranta ca vom castiga acceptare.
Facem zilnic, uneori inconstient, acest schimb, oferind pe tava parti din noi doar pentru a face pe plac. Cazand, in acelasi timp, in capcana de a astepta ca, la randul nostru, sa ni se faca pe plac.
Daca te simti vinovată cand spui sau faci ceva care pare sa nu fie pe placul altor persoane sau daca esti dezamagită, frustrată si chiar furioasă cand alta persoana nu face sau nu spune ceea ce ti-ar face tie pe plac, atunci, probabil ca te numeri printre cei care cred ca poti sa multumesti, mereu, pe toata lumea, incepand de la cei pe care-i iubesti pana la cei pe care ii vezi pentru prima data.
Este imposibil sa le faci pe plac, tot timpul, tuturor celor pe care ii iubesti. Daca ai obiceiul sa te comporti asa, cred ca este imperativ, pentru viata ta, sa inveti care este diferenta intre a face pe plac si a iubi.
Asadar, daca oamenii pe care ii iubesti decid sa nu-ti faca pe plac, asta nu inseamna ca nu te iubesc, ci inseamna ca ei doar isi exprima propriile limite. Fiecare persoana este indreptatita sa aiba limite. A te iubi pe tine inseamna a-ti respecta propriile limite. Cand decizi sa nu actionezi conform dorintelor altei persoane din respect pentru tine, este un act de iubire fata de tine.

 

Lasă un comentariu