5 trucuri psihologice care funcționează cu adevărat

Dacă sunteți interesat de psihologie, înseamnă că puteți să vă ușurați viața de zi cu zi! Potrivit psihologilor trucurile psihologice chiar funcționează. Poate ați încercat deja inconștient unele din aceste tehnici în public sau pe propria piele.
Iată 7 trucuri psihologice care într-adevăr funcționează.
1. Cum să stabiliți un contact vizual cu o persoană necunoscută?
La începutul discuției trebuie să faceți o remarcă cu privire la culoarea ochilor a persoanei necunoscute. Acest truc ajută la stabilirea unui contact vizual optim și demonstrează, de asemenea, atitudinea dvs prietenoasă și încrederea pe care o aveți.
2. Cum să faceți o persoană să vă simpatizeze?
Acest truc este cunoscut printre psihologi drept ”oglindire”. Doriți ca cineva să vă placă? Copiați pozițiile și gesturile interlocutorului! Dar încercați să faceți acest lucru nu foarte evident, de altfel efectul va fi invers.
3. Cum să obțineți răspunsul la întrebarea care vă interesează?
În cazul în care interlocutorul evită să vă răspundă la o întrebare sau ceva vă ascunde, este suficient să faceți o pauză și în același timp să-l priviți în continuare în ochi. Așa procedează psihoterapeuții calificați. Efectul se bazează pe faptul că persoana începe să simtă un disconfort, de aceea continuă să vorbească. Chiar dacă nu avea de gând să o facă!
4. Cum să faceți o persoană să vă lase în pace?
Ați obosit de o conversație? Doriți ca interlocutorul să simtă un disconfort? Începeți să-l priviți periodic în centrul frunții!
Dacă simți privirea cuiva în transportul public, priviți cu atenție încălțămintea persoanei. Vă asigurăm, acest truc funcționează perfect!
5. Cum să obțineți ceea ce vă doriți?
Acest efect funcționează aproape întotdeauna, desigur dacă persoana are nevoie să obțină ceva. Cereți mai mult decât doriți să obțineți. La început, cel mai probabil veți fi refuzat. Dar după un timp (în 95% din cazuri!) persoana care este interesată de dvs singură va oferi ceva mai puțin decât ceea ce ați cerut inițial, dar mai mult decât ați planificat.

Dacă sunteți mulțumiți de o ofertă anume, dar vă doriți ceva mai mult trebuie să vă puneți o mască ”dezamăgită”. Acest truc psihologic funcționează la interviuri sau la piață!

Bonus!

Dimineața, când sună alarma, ridicați-vă brusc, strângeți pumnii și strigați ”Da!” Cât nu ar părea de ciudat, să știți că acest truc va ajuta să vă umpleți imediat de energie și vă veți ridica mult mai ușor din pat.

 

Lasă un comentariu