„Ceea ce gândești, devii. Gândește-te la bine și vei atrage binele în viața ta.” Iată 10 lecții ale lui Buddha ce vă vor face viața mai frumoasă

Budismul este o învățătură antică indiană. Din punctul de vedere al doctrinei budismului clasic, „Buddha” este persoana care redescoperă Dharma și atinge luminarea. Singurul care a reușit acest lucru a fost prințul indian Siddhartha Gautama. Ulterior, el a primit numele de Buddha Shakyamuni.
Iată 10 principii de viață din Buddha, care vă vor face viața mai luminoasă:
1. Gândurile se materializează.
Gândurile noastre ne creează realitatea. Gândurile negative provoacă nenorocire, boală, durere. Pe când persoanele pozitive, care au mereu intenții bune atrag fericirea și harul în viața lor.
2. Nu ascundeți supărarea.
Învățați-vă să iertați. Nu vă chinuiți sufletul cu gânduri deșarte, nu păstrați răul în sufletul vostru, deoarece vă distruge din interior. Iertarea eliberează, vindecă și ne oferă pace.
3. Acțiunile sunt cele care contează.
Se spune că vorbele sunt ieftine. Și este adevărat. Pentru a avansa, trebuie să acționăm. Ca să ne dezvoltăm trebuie să acționăm în fiecare zi.
4. Înaintați cu pași mici.
Dacă sunteți consecvent și răbdător, veți avea succes! Nimeni nu poate reuși într-o singură noapte: succesul vine la cei care sunt dispuși să înainteze cu pași mici și să continue să muncească.
5. Principala noastră victorie este să ne învingem pe noi înșine.
Buddha spunea: „Este mai bine să vă învingeți pe voi înșivă decât să câștigați mii de bătălii”. Cine vă va putea lua această victorie? Este doar a voastră.
6. Fiți empatici.
Această abilitate este unică. Încercați să înțelegeți ceea ce simt cei din jur. Încercați să înțelegeți care sunt dorințele lor. Învățați să ascultați și să auziți.
7. Fiți recunoscători.
Nu toți au reușit să se trezească astăzi dimineață…Fiți recunoscători, altfel veți pierde și ceea ce aveți.
8. Încercați să trăiți în armonie.
Armonia vine din interior. Să nu o cautați în exterior! Stabiliți-vă prioritățile, învățați-vă să determinați, care vă sunt adevăratele dorințe.
9. Călătoriți.
Toată viața noastră este o călătorie din trecut spre viitor. Călătoriile ne dezvoltă, ne dezvăluie diversitatea și frumusețea lumii din jurul nostru.
10. Nu vă schimbați.
Știm cu toții cum trebuie să acționăm corect. De ce atunci ignorăm acest lucru? A ști și a face nu este același lucru. Faceți ceea ce vă șoptește intuiția voastră.

 

Lasă un comentariu