Neurologii explica modul în care recunoștinta ne schimbă creierul, făcându-ne mai fericiti

Auzim adesea ce efect minunat poate avea asupra vietii noastre obiceiul de a fi recunoscatori. Ne antrenam creierul sa gandeasca pozitiv si, in general, sa devenim mai fericiti. Stiati ca recunostinta schimba literalmente structura creierului uman?
Oamenii de stiinta de la Centrul de cercetare pentru o atentie inteligenta de la Universitatea din California Los Angeles au descoperit ca obiceiul de a exprima recunostinta duce la modificari ale structurii creierului, stimuleaza activitatea materiei cenusii, face o persoana mai fericita si are un efect pozitiv asupra starii generale de sanatate.
Sentimentul de fericire influenteaza starea sistemului nervos. Te simti mai relaxat. Mai putin supus stimulilor externi, pierzi dorinta de a te opune cuiva. Obiceiul de a fi recunoscator este cel mai eficient mod de a genera sentimente asociate cu fericirea.
Cum poti practica recunostinta?
1. Pastreaza un jurnal. Noteaza 3 lucruri pentru care esti recunoscator, in fiecare zi. Acest lucru se face cel mai bine fie dupa ce te trezesti, fie chiar inainte de culcare.
2. Obisnuieste-te sa spui in fiecare zi familiei si prietenilor cat de mult ii pretuiesti si ii iubesti.
3. Cand te speli pe fata dimineata, priveste-te in oglinda. Gandeste-te la ceea ce ai realizat in trecut. Gandeste-te la ceea ce iti place la tine.

Să vă fie de folos!

Lasă un comentariu