Psiholingvist: „Opriți-vă să citiți cărți proaste, să vorbiți cu oamenii inculți și să ascultați muzică rea – vă obosiți creierul!”

Neurologul și psiholingvistul rus, Tatiana Cernigovskaia ține prelegeri interesante și utile despre creier, conștiință și inconștient, psihic și inteligență artificială. Ce ne spune ea…
Când vine timpul ca omul să se întâlnească cu Creatorul, fiecare își va prezenta propriul text: ceea ce a mâncat, a băut, cu cine a vorbit, ce a făcut. Dacă omul nu este bolnav de Alzheimer sau Parkinson, atunci creierul stochează toate informațiile prin care a trecut, mirosurile, gusturile etc. Dacă nu vă amintiți acest lucruri, nu înseamnă că ele nu sunt în creier. Există multe modalități de a dovedi contrariul, cea mai simplă modalitate este hipnoza.
Prin urmare, spun în mod constant: „Opriți-vă să citiți cărți proaste, să vorbiți cu oamenii inculți și să ascultați muzică rea – aceste lucruri vă surmenează creierul”.
Unii încă mai repetă că celulele nervoase nu se regenerează, dar acest lucru nu este adevărat. Totul depinde de faptul dacă forțați creierul să lucreze. Acesta ar trebui să fie expus constant la muncă intelectuală. Dacă nu faceți exerciții – mușchii se atrofiază, la fel se întâmplă și cu creierul.
Dacă citiți, studiați, pictați, memorați – veți avea o predispunere minimă la Alzheimer.

 

Lasă un comentariu