Binele se întoarce la cel ce-l face

Cu toții avem obiceiul de a gândi că atunci când facem ceva, trebuie să primim ceva în schimb.Dacă ne investim timpul într-un proiect, care este plata? Dacă ne investim banii, care este profitul? Cu toate acestea, cum măsurăm randamentul bunătății noastre? Dăruim bunătate pentru a primi ceva în schimb? Sau doar pentru că este lucrul potrivit?
Este greu de știut cum semințele pe care le plantăm vor încolți într-o zi. Aceste semințe de bunătate le plantăm nu pentru câștigul nostru personal. Le plantăm pentru a-i ajuta pe ceilalți. Să aducem ceva lumină într-un loc întunecat. De dragul simțului nostru de a face ceea ce trebuie. Uneori o facem doar pentru că se simte atât de bine în acest moment. Pentru că ne dorim ca cineva să fi fost amabil cu noi când am fost poate într-o situație similară în trecut. Pentru a crea un moment de bucurie în viața cuiva. Iar crearea acelui moment de bucurie în viața altcuiva creează un moment de bucurie și în noi defapt.
Acesta este adevăratul mecanism atunci când vine vorba de cum funcționează bunătatea. Investim în bunătate pentru a crea mai multă bucurie. Fă bine fără să te aștepți la răsplată. Binele ți se va întoarce. Se spune că trebuie să-i faci bine prietenului, ca de rău să-l ferești, iar dușmanului ca să poți să-l cucerești. Fă bine, căci binele îți va păstra sufletul frumos. Chiar și dacă primești rău, tu fă bine. Cel puțin în inima ta ai satisfacția că nu ești ca ceilalți. Și nu uita! Răul îl poate face oricine, binele doar anumite persoane.

 

Lasă un comentariu