10 probleme cu care se confruntă numai oamenii inteligenți

A fi inteligent este grozav, dar, conform cercetărilor științifice, are dezavantaje semnificative. De foarte multe ori, oamenii inteligenți se simt singuri, nefericiți, pierduți și se confruntă cu dificultăți în viața de zi cu zi.
Iată 10 probleme cu care se confruntă oamenii inteligenți:
1. Oamenii inteligenți se plictisesc să lucreze și să vorbească.
Cu cât persoana este mai inteligentă, cu atât se instalează mai repede plictiseala. Sarcinile de rutină la locul de muncă, proiectele monotone și alte sarcini care nu oferă suficiente provocări intelectuale duc la nemulțumire și plictiseală. Oamenii inteligenți suferă și de plictiseală în conversațiile superficiale. Discuțiile despre vreme sau alte subiecte care nu necesită reflecție sau efort intelectual nu le trezesc interesul.
2. Un om inteligent este adesea văzut ca un “știe-tot”.
Oamenii inteligenți de obicei nu sunt prea plăcuți, pentru că spun lucrurile potrivite. E
3. Oamenii inteligenți gândesc și analizează prea mult.
Analiza, interpretarea, o mare abundență de gânduri diferite afectează oamenii deștepți. Este plictisitor, dar așa se nasc ideile geniale.
4. Oamenii inteligenți își schimbă locul de muncă mai des.
Inteligența te poate face să reușești. Pe de altă parte, oamenii inteligenți au mai multe șanse decât alții să se confrunte cu problema schimbării locului de muncă. Un motiv este că sunt percepuți ca o amenințare de către șef.
5. Oamenii inteligenți urăsc să ia decizii.
Oamenilor inteligenți le ia mult timp pentru a-și lua angajamente și le este greu să ia decizii finale. Triază mental toate alternativele, cântăresc constant, văd toate avantajele și dezavantajele.
6. Oamenii inteligenți suferă de perfecționism.
Să nu ignori greșelile? Este dificil, aproape imposibil pentru oamenii deștepți. Sunt atenți la detalii, pot identifica greșelile și pot face tot ce le stă în putere pentru a le corecta.
7. Oamenilor inteligenți le este frică de eșec.
Cu cerințe atât de umflate față de sine, autocritica excesivă și teama de eșec nu sunt neobișnuite în rândul oamenilor deștepți.
8. Ei experimentează adesea situații stresante.
Persoanele cu un IQ ridicat sunt foarte irascbilii și suferă adesea de stres.
9. Sunt bufnițe de noapte.
Ei stau treji până târziu în noapte, incapabili să doarmă. Oamenilor deștepți le este greu să-și închidă mințile. Indiferent de modul în care și-au petrecut ziua, noaptea este pentru a reflecta asupra evenimentelor zilei.
10. Le este greu să se îndrăgostească.
Pentru că sunt precauți, analitici și independenți decât restul, oamenii deștepți sunt adesea confundați cu o persoană rece și exigentă.
Singurătatea este o problemă reală pentru oamenii inteligenți. În ciuda mulțimii de oameni din jurul lor, oamenii inteligenți se luptă să-și găsească prieteni cu care să fie cu adevărat distractivi.

Dacă vă confruntați cu aceste probleme, amintiți-vă, aceste dificultăți nu ar trebui să vă depășească! Trebuie să fii suficient de deștept ca să te descurci cu ele.

 

Lasă un comentariu