Te chinuie gândurile negative care-ți trec prin cap? Iată cum să scapi de ele

Mulți folosesc metode extrem de ineficiente și chiar periculoase. Acestea pot include încercări de a suprima gândurile, de a „nu se mai gândi la asta”, de a folosi ritualuri sau de a folosi substanțe și băuturi alcoolice.
Asemenea încercări de a suprima gândurile sunt sortite eșecului. Gândurile nu pot fi suprimate. Nu poți scăpa de ele prin voință. Alții încearcă să le controleze, să le suprime, să le evite, gândindu-se că astfel vor scăpa de aceste gânduri. Dar acțiunile ineficiente nu fac decât să adauge combustibil la foc.
Atunci ce să faci?
Gândește. Lasă gândurile să fie. Gândurile nu sunt capabile să provoace rău în viața reală. Ele există doar în mintea umană. Dacă le lași, există șansa ca ele să fugă foarte repede și să vină altele noi și mai plăcute în locul lor.
Scăparea de gândurile negative poate fi un proces dificil, dar nu imposibil. Iată câteva strategii care te pot ajuta să gestionezi și să scapi de gândurile negative:
1. Conștientizează-ți gândurile
2. Analizează-ți gândurile
3. Înlocuiește gândurile negative cu gânduri pozitive
4. Evită compararea cu alții
5. Caută susținere
6. Distrage-te
Este important să reții că scăparea completă de gândurile negative poate necesita timp și efort. Fiind consecvent în aplicarea acestor strategii și având răbdare cu tine însuți, vei putea să îți îmbunătățești treptat perspectiva și să construiești o mentalitate mai pozitivă.

Lasă un comentariu