Vrei o viață liniștită? Nu te teme să spui NU, să te îndepărtezi de oamenii toxici sau să pleci de unde nu ești dorit/ă

Viaţa este o curgere, este un fluviu, este o mişcare continuă. Dar oamenii au impresia că ei înşişi reprezintă ceva static. Numai obiectele sunt statice, numai moartea este încremenită; viaţa este o continuă schimbare. Cu cât există mai multă schimbare, cu atât viaţa este mai abundentă. Iar o viaţă abundentă aduce cu sine extraordinare schimbări, clipă de clipă.
De fiecare dată când crezi că te-ai confruntat cu un parcurs lin în viață, ceva nou va apărea ca să te surprindă. Dar asta este esența vieții. Înveți în fiecare zi. Schimbările fac parte din viață. Unele schimbări sunt aduse de bunăvoie, în timp ce unele dintre ele se confruntă cu multă rezistență din partea noastră și deși știm că trebuie să facem ceva, amânăm momentul.
Unele dintre ele sunt foarte minore, dar unele schimbări sunt uriașe. Cu toate acestea, orice cantitate de schimbare aduce o diferență în viețile noastre. Este responsabilitatea noastră să privim lucrurile dintr-o perspectivă pozitivă pentru a profita la maximum de ele.
Da, schimbarea poate necesita curaj. Adesea, oamenii se simt confortabilizați în zona lor de confort și le este dificil să iasă din aceasta pentru a se confrunta cu necunoscutul. Schimbarea implică adesea riscul de a renunța la familiarul și de a se aventura în teritoriu necunoscut. Aceasta poate fi însoțită de incertitudine, frică și nesiguranță.
Curajul este necesar pentru a face față acestor emoții și pentru a acționa în ciuda lor. Este nevoie de curaj pentru a-ți asuma riscuri, pentru a-ți depăși temerile și pentru a-ți înfrunta propriile limite. Curajul nu înseamnă neapărat absența fricii, ci acțiunea conștientă în ciuda fricii.
Lasă viața să-și urmeze cursul. Doar nu înceta să crezi în bine. Vei simți exact ceea ce trebuie să simți într-o anumită situație. Nu te lupta. Doar nu te opri la asta.

Lasă un comentariu