„Niciodată să nu vorbești rău despre alții” – Codul etic al nativilor americani. Genial!

Codul etic al nativilor din America de Nord ne poate inspira pe toți să facem schimbări importante în modul în care percepem viața.
1. Ridică-te împreună cu soarele și roagă-te. Te poți ruga singur, în grup și oricând vrei. Duhul cel mare te aude doar dacă vorbești.
2. Ai răbdare cu cei care s-au rătăcit. Vei întâlni oameni care au căzut din cale. Roagă-te ca ei să găsească îndrumare înapoi la o viață bună.
3. Găsește-te pe tine. Nimeni altcineva nu-ți poate face calea pentru tine, deși unii ar putea încerca. Și ține minte, nimeni nu poate merge pe calea ta pentru tine. Ei pot merge cu tine, dar nimeni nu o poate face pentru tine.
4. Respectă oamenii care intră în casa ta. Serviți-i cu cea mai bună mâncare, oferiți-le cel mai confortabil pat și tratați-i cu respect și bunătate.
5. Nu lua niciodată ceea ce nu-ți aparține. Fie că este vorba despre o persoană, o comunitate, natura sau cultura cuiva. Nu este al tău. Nu a fost câștigat și nici dat.
6. Respectă totul de pe Pământ – fie că este animal, plantă, ciupercă, persoană sau loc; trata totul cu respect.
7. Respectați opiniile și dorințele altora. Nu batjocori sau întrerupe. Respectați expresiile și experiențele celorlalți. Permiteți fiecărei persoane să aibă propria părere.
8. Nu vorbi niciodată de rău despre nimeni. Energia negativă pe care o trimiți în univers se va întoarce la tine mai puternică.
9. Cu toții facem greșeli. Iertați greșelile.
10. Gândurile negative creează daune fizice, mentale și emoționale. Așa că practică gândurile pozitive și mindfulness.
11. Natura nu ne aparține, noi aparținem Mamei Natură. Natura face parte din familia noastră globală.
12. Copiii sunt viitorul nostru. Plantați dragostea în inimile lor. Ghidează-i cu înțelepciune și învață-i despre viață. Oferă-le spațiu în timp ce cresc.
13. Evitați să răniți inimile altora. Durerea se va întoarce înapoi.
14. Spune întotdeauna adevărul. Adevărul ne eliberează.
15. Păstrează-ți echilibrul. Asigurați-vă că sinele dumneavoastră mental, spiritual, fizic și emoțional este îngrijit și echilibrat. Lucrează la creșterea ta spirituală pentru a-ți vindeca rănile emoționale.
16. Asumă-ți responsabilitatea. Luați o decizie conștientă despre ceea ce veți deveni, ce acțiuni veți întreprinde și cum veți sta în spatele acelor acțiuni.
17. Respectați intimitatea și spațiul personal al altor persoane. Amintiți-vă, sunteți un oaspete în spațiul personal al altora. Nu te încurca cu lucrurile lor.
18. Fii încrezător. Nu poți să-i hrănești și să îi ajuți pe alții dacă nu ești mai întâi sincer cu tine însuți.
19. Respectați convingerile religioase ale altor oameni. Nu-ți forța niciodată credințele asupra nimănui.
20. Împărtășește-ți fericirea.

Lasă un comentariu