Sindromul „vârstei pierdute” ce este și cum să luptăm cu el

Ați auzit vreodată despre sindromul „vârstei pierdute”? Nu? Apropo, este foarte interesant. Vârsta pierdută este vârsta cuprinsă între 50 și 70 de ani. Și se numește „pierdută”, deoarece această perioadă nu mai există în viața noastră.
Unii cred că după 55 sau 60 de ani, puteți uita de plăcerile vieții. Nimic de genul ăsta! Secretul este simplu. Nu încercați să trăiți după 55 de ani ca la 30 sau 40 de ani. În schimb, trebuie să vă dezvoltați în continuare.
Am auzit de multe ori de la diferiți oameni despre un fenomen curios. La aproximativ 50-55 de ani, mulți oameni au sentimentul că în viață ceva s-a încheiat și altceva care ar fi trebuit să înceapă în acel moment, încă nu a început. De parcă s-a format p pauză în viață, care, din păcate, poate dura o perioadă lungă.
Ce pot să vă spun referitor la acest subiect?
Este vorba despre obiective! După 50 de ani ne punem drept obiectiv să nu trăim mai rău decât înainte. Să nu arătăm mai rău decât înainte, să nu muncim mai rău decât înainte, să nu câștigăm mai puțin, să nu ne odihnim mai rău…
Ei bine, un este de mirare că atât de mulți oameni simt din păcate că după 50 de ani viața lor s-a oprit. Cum poate fi altfel, dacă tot ceea ce încercăm să facem este să ne repetăm pe noi înșine?
Încercați să vă setați un alt obiectiv – să trăiți mai bine decât înainte. Să obțineți de la viață mai multă plăcere. Să vă distrați mai bine, să vă odihniți mai interesant, să arătați mai bine, să iubiți mai puternic. Încercați și veți simți imediat că viața are sens.
Bucuria și plăcerea vieții după 55 de ani apare atunci când renunțați la trecut și vă permiteți să continuați să trăiți, să vă schimbați, să vă dezvoltați, să deveniți diferiți, permițându-vă noi pasiuni, noi prieteni, lucruri noi, plăceri noi.

Chiar în comparație cu generația părinților noștri, am adăugat încă 25 de ani de viață activă! Un sfert de secol!

 

Lasă un comentariu