„Durerea unei femei este durerea tuturor femeilor” – 10 citate amerindiene despre femei. Excepționale rânduri!

Ciclul vieții pentru femeie este copilul, fetița, femeia și bunica. Acestea sunt cele patru direcții ale vieții. Ea a fost dată de legile naturale, capacitatea de a reproduce viața. Cel mai sacru dintre toate lucrurile este viața. Prin urmare, toți bărbații ar trebui să o trateze cu demnitate și respect. Niciodată nu a fost calea noastră să-i facem rău psihic sau fizic. Indienii nu au fost niciodată agresori. Ne-am tratat întotdeauna femeile cu respect și înțelegere. Deci de acum inainte:
1. Voi trata femeile într-un mod sacru. Creatorul a dat femeilor responsabilitatea de a aduce o nouă viață în lume. Viața este sacră, așa că voi privi femeile într-un mod sacru.
2- Tratați fiecare femeie de la cel mai mic copil până la cel mai mare cu respect în orice moment. Tratează întotdeauna o femeie cu onoare și considerație.
3-  Când toți ceilalți renunță, femeile sunt cele care cântă cântecele puterii. Ea este coloana vertebrală a oamenilor. Deci, femeilor noastre le spunem, cântați cântecele voastre de putere; roagă-te pentru puterile tale speciale; menține poporul nostru puternic; fii respectuos, blând și modest. – Înțeleptul satului, Lakota
4- Onoarea poporului stă în urmele de pași ale femeii.
5- „Un popor nu este învins până când inimile femeilor sale nu sunt la pământ.” – spune Cheyenne
6- „Fă întotdeauna ceea ce îți cere mama!”
7- Bătrânii spun că bărbații ar trebui să privească femeile într-un mod sacru. Bărbații nu ar trebui niciodată să doboare femeile sau să le facă de rușine în vreun fel. Când avem probleme, ar trebui să le căutăm sfatul.
8- Un bărbat care se uită mai întâi la frumusețea exterioară a unei femei nu va cunoaște niciodată frumusețea ei divină, pentru că este praf pe ochi și el este orb. Dar un bărbat care vede într-o femeie spiritul Celui Mare și îi vede mai întâi frumusețea în spirit și adevăr, acel bărbat va cunoaște „Divinitatea” în acea femeie.
9- Toate femeile din lume sunt ca florile de diferite culori ale unei pajiști. Toate sunt frumoase. Ca copii ai Creatorului, dătătorul de viață și sursa întregii vieți omenești, toți trebuie respectați.
10- Durerea unei femei este durerea tuturor femeilor, onoarea unei femei este onoarea tuturor femeilor. Arată onoare și stima tuturor femeilor! Luați în considerare și tratați-i cu respect sau curtoazie

 

Lasă un comentariu