Zodiacul florilor. Ce floare esti în funție de data la care te-ai născut

Urmărește cu atenție lista cu zilele lunii de mai jos. Fiecare floare este atribuită unei zile. Descoperă floarea care simbolizează ziua ta de naștere.
Floarea soarelui: 1, 10, 19, 28
Bujorul: 2, 11, 20, 29
Papucul Doamnei: 3, 12, 21, 30
Albăstrea: 4, 13, 22, 31
Iris: 5, 14, 23
Mac: 6, 15, 24
Orhidee: 7, 16, 25
Margaretă: 8, 17, 26
Trandafir: 9, 18, 27
Zodia Florii Soarelui
Persoanele născute sub semnul Florii Soarelui sunt firi deschise, calde şi ştiu să se impună cu discreţie şi cu mult tact în faţa celorlalţi. Se simt bine când sunt în centrul atenţiei şi când sunt înconjuraţi de prieteni. Afecţiunea celor dragi este o sursă de energie pentru aceste persoane, pe atât de importantă ca lumina soarelui pentru floarea care îi poartă numele. Nativii zodiei au mare încredere în ei şi simt că pot face faţă oricărei provocări. Sunt firi puternice şi numai un eşec în dragoste le-ar putea distruge încrederea şi forţa cu care se luptă cu toate greutăţile vieţii.
Compatibilitate cu: Bujorul, Albăstreaua şi Orhideea.
Zodia Bujorului
Bujorul are petale delicate, dar este o floare de o frumuseţe rară care împrumută nativilor pe care îi guvernează o forţă nebănuită. Persoanele născute în zilele Bujorului sunt surprizător de puternice din punct de vedere psihic, încăpăţânate şi inflexibile. Îşi ascund sentimentele şi opiniile, fac planuri singuri, fără să se consulte cu nimeni şi nu dau doi bani pe sfaturile celor mai bătrâni. Fiind introvertiţi şi ascunşi, nativii din Bujor au tendinţa să ţină ascunse tot felul de informaţii nesemnificative despre ei sau despre alte persoane, creând în jurul lor o atmosferă de mister şi neîncredere.
Compatibilitate cu: Bujorul, Orhideea, Macul şi Margareta.
Zodia Papucul Doamnei
Papucul-Doamnei este delicat şi fragil. Forma lui exotică şi culorile puternice, auriu cu purpuriu, vorbesc despre caracterul cu totul aparte al nativilor zodiei. Sunt persoane exuberante, vesele, iubitoare de lumină şi de căldură. Pe de altă parte, fragilitatea lor se traduce prin timiditate şi teama de a-şi confrunta deschis duşmanii. Femeile născute în zilele acestei flori au sufletul fragil, tânjesc după ocrotirea şi siguranţa unei familii. Bărbaţii sunt curtenitori, amuzanţi şi superficiali. Le place să îşi trăiască viaţa din plin şi să îşi satisfacă toate curiozităţile.
Compatibilitate cu: Macul, Trandafirul, Papucul-Doamnei.
Zodia Albăstrea
Culoarea acestei flori rivalizează cu un buchet de nu-mă-uita şi exprimă cel mai bine principala trăsătură de caracter a nativilor: ataşamentul. Persoanele născute sub semnul Albăstrelei sunt consecvenţi în sentimente. Nu îşi uită prietenii nici dacă pleacă peste mări şi ţări. Dacă ştiu că cineva ţine cu adevărat la ei, nativii zodiei îl vor păstra în inima lor pentru totdeauna. Nici când sunt dezamăgiţi de comportamentul prietenilor lor, nu îi critică şi nu se îndepărtează imediat de ei. În dragoste, deşi sunt recunoscute drept inimi fidele şi sincere, Albăstrelele îşi exprimă cugreu sentimentele. Pentru ele este aproape imposibil să spună „te iubesc“, dar sunt apreciate de partenerii lor de viaţă.
Compatibilitate cu: Albăstreaua, Margareta, Bujorul şi Macul.
Zodia Irisului
Forma irisului este cu totul deosebită. Petalele mari, arcuite şi franjurate, denotă în primul rând putere. Nativii acestei zodii au puterea să treacă cu capul sus peste toate necazurile. Oricât ar fi de trişti, nedreptăţiţi sau loviţi, ei găsesc energia de a merge mai departe. Dacă ajung săraci, caută neobosiţi o sursă nouă de câştiguri şi se descurcă fără să apeleze la nimeni. Dacă au probleme mari de sănătate, le întâmpină cu fruntea sus şi cu optimism. Irișii au o fire sociabilă, în aparenţă, deşi păstrează cu sfinţenie secretele în sufletul lor. Niciodată nu vorbesc cu alții despre problemele de acasă. În cuplu, sunt partenerii ideali pentru planurile de viitor, pentru care sunt în stare să muncească zi şi noapte.
Compatibilitate cu: toate zodiile din zodiacul floral.
Zodia Macului
Culoarea de un roşul strălucitor a macilor înseamnă pasiune, senzualitate şi căldură. Nativii Maci sunt, prin excelenţă, cei mai doriţi şi cei mai atrăgători nativi ai zodiacului floral. Sunt foarte apreciaţi în societate, ies în evidenţă deseori prin frumuseţea lor fizică şi printr-o privire strălucitoare. Cu toate acestea, sunt persoane fragile, care suportă destul de greu schimbările din viaţa lor, mai ales pe cele aduse de necazuri. Dacă sunt fericiţi în dragoste, nativii Maci sunt tandri şi înţelegători. Sunt genul de oameni pe care te poţi bizui că te aşteaptă acasă cu un surâs şi cu o vorbă bună, după o zi grea de muncă. Nu uită niciodată când cineva face un gest frumos pentru ei. Ştiu să fie recunoscători şi ştiu să întoarcă ajutorul la momentul potrivit.
Compatibilitate cu: Trandafirul, Papucul-Doamnei.
Zodia Orhidee
Orhideea este o floare cu totul specială, care poate da naştere la pasiuni mari, dar şi la sentimente de aversiune. Caracterul nativilor acestei zodii este complex şi contradictoriu. Multe persoane născute sub semnul orhideelor sunt într-adevăr mândre şi încrezute. Altele sunt capricioase, sofisticate şi frumoase. Dar au în comun o trăsătură de caracter de toată lauda: stabilitatea. Nativii Orhidee sunt oameni pe care te poţi bizui la greu. Nativii Orhidee sunt apreciaţi pentru fidelitatea de care dau dovadă în relaţiile apropiate. În dragoste sunt pretenţioşi şi mândri, chiar dacă sunt foarte fideli şi ataşaţi de cei pe care îi iubesc. Nu le place să conducă viaţa nimănui, dar cer să fie iubiţi cu aceeaşi pasiune pe care o oferă şi ei.
Compatibilitate cu: Floarea-soarelui, Papucul-Doamnei.
Zodia Margaretei
Margareta inspiră candoare şi puritate, cu petalele ei delicate şi albe care înconjoară miezul auriu şi fin. Persoanele născute în zilele de 8, 17 şi 26 împrumută o mare parte de candoarea acestei flori, în special femeile. Nativii zodiei cred în bunătate şi în pace, sunt fragili şi foarte prudenţi. Nativii Margarete sunt nesiguri pe ei, iar acest lucru le dăunează în primul rând în dragoste. Se înflăcărează uşor, li se pare că au găsit un partener extraordinar, iar la prima dezamăgire, îşi dau seama că s-au grăbit şi că au de suferit. Cu toate acestea, ei rămân deschiși, sunt sinceri şi sunt convinşi că iubirea face oamenii mai buni şi mai sensibili.
Compatibilitatea cu: Albăstreaua, Bujorul, Macul, Floarea-soarelui.
Zodia Trandafirului
Trandafirii, în funcţie de culoarea lor, au semnificaţii diverse pentru fiecare dintre noi. Cei roşii sunt simbolul pasiunii, cei roz semnifică eleganţa şi exuberanţa, cei albi reprezintă pacea interioară şi armonia. Multitudinea de interpretări se răsfrânge şi asupra nativilor acestei zodii. Persoanele născute pe 9, 18 şi 27 sunt temperamentale, mândre şi puternice, impulsive şi curajoase. Dar sunt, cumva, detaşate de ceilalţi, neglijenţi faţă de cei. Pe Trandafiri îi preocupă prea mult propria lor fiinţă şi propriile interese. Trandafirii au nevoie de o viaţă bogată în evenimente, de schimbări şi de noutăţi. Manifestă un curaj demn de admirat şi sunt foarte impulsivi. Nu se lasă doborâţi uşor de greutăţi şi nu se dau înapoi când au de făcut ceva greu şi complicat. Întotdeauna încearcă să se descurce singuri, în primul rând pentru că nu le place să le dea nimeni sfaturi.
Compatibilitate cu: Papucul-Doamnei şi Macul.

 

Lasă un comentariu