Cele cinci dimensiuni ale ființei noastre. De unde venim, unde ne îndreptăm?

Potrivit lui Brahmarshi Patriji, folosind cele cinci degete ale mâinii noastre, putem înțelege în ce dimensiune a ființei ne trăim viața. Fiecare deget reprezintă un aspect al ființei.
Degetul nostru mic reprezintă Corpul nostru, degetul nostru inelar reprezintă Mintea, degetul nostru mijlociu reprezintă Inteligența, degetul nostru arătător reprezintă Sufletul nostru, iar degetul mare reprezintă Spiritul sau tot ceea ce este.
Corpul nostru fizic vine de la părinții noștri. Moștenim genetica de la ei.
Mintea noastră vine din societate – tot ceea ce este în jurul nostru, inclusiv părinții noștri, familia, mass-media, mediul, religia și chiar perioada de timp în care trăim.
Inteligența este cea care face diferența între bine și rău, adevărat și fals, bine și rău, frumos și urât; Inteligența depinde de experiențele acumulate acumulate în toate viețile tale trecute, inclusiv în această viață.
Sufletul este ceea ce este nemuritor; este parte a Duhului. Folosind metafora unui copac, putem spune că întregul copac este Spiritul, în timp ce fiecare frunză de pe copac este un Suflet.
Cele Cinci Cicluri ale Sufletului
Toate cele cinci Cicluri ale Sufletului trebuie să fie trecute – nu există nicio sărituri sau sărituri prin nici un Ciclu al Sufletului.
Cele Cinci Cicluri ale Sufletului reprezintă calea completă de încarnare a unui suflet uman. Putem potrivi cele cinci dimensiuni ale ființei cu cele cinci cicluri ale sufletului: Sufletul Pruncului este la nivelul Corpului, Sufletul Copilului este la nivelul Minții, Sufletul Tânăr este la nivelul Inteligenței, Sufletul Matur este la nivelul Sufletului, iar Sufletul Vechi este la nivelul Spiritului.
1. Sufletele pruncilor trăiesc în primul rând în dimensiunea Corpului și se identifică cu Corpul. Acestea sunt Suflete nou-încarnate care tocmai au venit pe Pământ și încă se adaptează la Corpul fizic. Sunt foarte sensibili, lipsiți de apărare și dependenți. Ei se concentrează pe supraviețuire și procreare.
2. Sufletele copiilor trăiesc mai mult în dimensiunea Minții. Ei trăiesc în conformitate cu societatea – sunt „copii ascultători ai societății”. Ei urmează tendințele societății, cultura, religia, politica etc. Privesc celebritățile și oamenii de succes din societate ca modele de urmat. În acest ciclu al Sufletului, sunt create primele legături karmice.
3. Sufletele tinere trăiesc la nivelul Inteligenței. Ei câștigă cât mai multe experiențe. Pentru a obține experiențe, trebuie să acționăm. Ei continuă să încerce și continuă să aibă succes în lumea materială. La începutul ciclului, aceste Suflete posedă un impuls foarte puternic de a reuși și de a obține bogăție materială și succes; își testează punctele forte și voința; și în acest proces creează o mulțime de legături karmice.
4. Sufletele mature trăiesc în dimensiunea Sufletului. Acesta este momentul în care Sufletul începe să privească în interior și începe să prețuiască lucrurile care nu sunt în exterior. Viața este trăită în căutarea fericirii eterne, a bucuriei și a realizării de sine, care nu pot fi obținute prin nume, faimă și bani. În acest ciclu, datoriile karmice încep să fie plătite.
5. Sufletele bătrâne trăiesc în realizarea lui Dumnezeu. Ei trec pe calea cercetării, a predării și a slujirii spirituale. Ei înțeleg că totul este conectat – ei trăiesc într-o stare de Unicitate. Acest lucru trezește înțelepciunea și compasiunea. Aceste Suflete Vechi sunt orientate spre serviciu, iubitoare și pline de compasiune, trăiesc în conformitate cu Legile Universale, legăturile personale înseamnă puțin pentru ele și urmează Calea Sufletului.

 

Lasă un comentariu