Motivul pentru care Chef Florin Dumitrescu nu comandă niciodată ciorbă la restaurant. Ingredientul periculos pus de bucătari în preparat

Florin Dumitrescu este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din țara noastră. Pe lângă activitatea profesională de bază pe care o desfășoară, face parte și din echipa juraților de la show-ul culinar Chefi la Cuțite. În timpul liber, oferă sfaturi prețioase româncelor gospodine privind mâncarea și nu numai.
Chef Florin Dumitrescu a oferit câteva sfaturi de aur consumatorilor care obișnuiesc să mănânce în cârciumi, restaurante sau alte astfel de localuri. Una dintre principalele greșeli pe care le fac românii este să comande ciorbă. Deși mâncarea pare sănătoasă, nu toate ingredientele utilizate sunt recomandate spre consum.
Ciorba din restaurante conține, de obicei, vegeta. Este vorba despre un condiment obținut din sare și potențiator de arome, care se dizolvă în preparat în așa fel încât nu poate fi remarcat. Celebrul jurat de la „Chefi la Cuțite” a explicat că, la școala de bucătari, cursanții sunt învățați cum să folosească ingredientul dăunător fără să se vadă.
Florin Dumitrescu a mai recomandat românilor să nu mănânce în localurile pustii. Ar trebui alese cele care sunt aglomerate. Bucătarul a atras atenția și cu privire la carnea acoperită cu sos – este un indiciu al faptului că preparatul a fost gătit în mod greșit, iar ospătarii încearcă să acopere eroarea.
Ce alte greșeli mai fac românii când decid să mănânce la localurile din oraș
O altă greșeală pe care o fac românii este să comande mâncărurile recomandate de ospătari. Juratul de la „Chefi la Cuțite” a explicat că preparatele din această categorie sunt, de multe ori, gătite cu produse pe care să expire.
„Am învățat-o încă din prima zi de cârciumă. Nu lua niciodată ce îți recomandă ospătarul. Mă simt ca un magician din ăla care dezvăluie trucuri. Nu e bine! (…) Există acest astăzi vă recomand… coastele de porc. Dar de ce îmi recomanzi tu mie coastele de porc astăzi? Păi… să scăpăm de ele, înțelegi?
Dar nu că sunt ele gătite, dar e ultima zi a lor înainte de a expira, înainte de a începe să miroasă urât. Asta în cârciumile care nu funcționează, dacă te duci la una care are 700 de persoane rulaj pe prânz nu ai problema asta. Cel mai bun sfat este să te duci să mănânci acolo unde e cârciuma plină”, a spus Florin Dumitrescu în podcastul lui George Buhnici.
Florin Dumitrescu a explicat pe înțelesul tuturor că, în momentul în care clienților li se recomandă să consume un anumit fel de mâncare, înseamnă că reprezentanții localului doresc să scape cât mai repede de el.

 

Lasă un comentariu