Uită de cafea şi cola! Medicul Vlad Ciurea, despre cum să fii energic toată ziua. Secretul e unul banal

Te simți leneș și epuizat pe parcursul zilei? Există o mulțime de modalități de a îți crește nivelul de energie fără a recurge la tot felul de stimulente din comerț.
Trucul constă în mici schimbări ale stilului de viață pe care să le adaptezi în rutina zilnică. Nu este nevoie să revizuiești modul în care trăiești sau să investești în produse și echipamente scumpe.
Specialistul susține că toată puterea noastră, dispoziția şi tăria pe care o avem sau pe care ne-o inducem vine din creier. Așadar, o gândire pozitivă, alături de o alimentație corespunzătoare și odihnă suficientă ne vor ajuta să ne menținem în formă pe tot parcursul zilei. Lucruri simple, de care mulți dintre noi uită.
”Reţeta este foarte simplă: eu trebuie să fiu convins de ceea ce trebuie să fac, eu sunt convins de mine. În 1935 s-a născut ultimul Dalai Lama, care a spus că toată puterea se află în creier, aici este totul. Puterea minţii este cea mai importantă, ea este cea care te împinge înainte.
Am un grup de studenţi împreună cu care am studiat acest fenomen – cei care nu ştiu exact, în fruntea noastră este lobul prefrontal, acesta îţi dă energia să mergi înainte, nu cafeaua multă, nu Coca Cola, ci trezitul de dimineaţă, odihna de peste noapte, o alimentaţie corespunzătoare, gânditul pozitiv, zâmbetul, acestea te împing înainte.
Lobul reenergizează organismul şi de acolo pleacă totul”, a răspuns celebrul medic, atunci când a fost întrebat despre rețeta unui tonus atât de bun ca al lui.

 

Lasă un comentariu