Cum să stai departe de oamenii nepotriviți și să atragi lângă tine oameni care te plac și te respectă

Iată cele 8 chei pentru a mă adresa unui agresor și a-i oferi ocazia să-și ceară scuze. S-ar putea să-și ceară scuze, sau s-ar putea să nu – le-am experimentat pe amândouă. Oricum, succesul este al tău, pentru că ți-ai spus adevărul. Încrederea în tine se dezvoltă și, în cele din urmă, dacă un bătăuș începe, îl poți alunga rapid și ușor, fără să te superi.
1. Fii cinstit emoțional cu tine
Ești sincer emoțional? Întrebați-vă: Cum mă simt când o persoană mă abuzează? Furios? Rănit? Paralizat de frică? Amorțit? Lucrul important aici este să fii cinstit cu tine despre cum te simți. Aceasta este cheia principală pentru a te elibera din închisoarea victimizării.
2. Acceptă și nu mai judeca
Acceptă-ți momentul prezent, orice conține el. Rămâi cu realitatea ta prezentă, oricât de incomod (incomod este bine pentru că înseamnă că te îndepărtezi de un vechi obicei care nu îți servește) – pur și simplu permițând lucrurilor să fie așa cum sunt, fără să te judeci pe tine însuți. Și ai compasiune pentru tine – faci tot ce poți cu cea mai bună conștientizare pe care o ai în acest moment.
3. Ascultăți corpul
Dacă nu știi cum te simți, corpul tău îți va spune. Ești contractat de frică sau de furie? Îți este inima grea de durere? Sau pur și simplu te simți amorțit peste tot? Orice s-ar întâmpla, permiteți să fie așa. Corpul tău este prietenul tău. Acționează ca un amortizor în situații stresante pentru a vă ajuta să faceți față lucrurilor. Atentie pentru ca organismul ne da semnale de avertizare atunci cand nu suntem in armonie si in largul nostru cu o persoana/situatie. Cu cât ești mai în ton cu corpul tău, cu atât este mai ușor să rezolvi lucrurile devreme, înainte ca acestea să devină ceva mai rău.
4. Fii dispusă să renunți la persoanele sau situțiile incomodeI
Poate că nu trebuie să renunți, dar s-ar putea. Multe depind de răspunsul agresorilor. Își cer scuze? Ei „înțeleg”? Dacă nu, este foarte probabil să te agreseze din nou motiv pentru care trebuie să renunți la ei.
5. Spune adevărul
A spune adevărul înseamnă A TE RESPECTA suficient pentru a le face pe oameni să știe că MERITAȚI RESPECT. Agresorii se vor transforma sau vor pleca. Oricum, câștigi!
6. Fiți curajoși
Curajul înseamnă să mergi în necunoscut, în ciuda tuturor fricilor. Curajul nu înseamnă neînfricare. Neînfricarea apare de-a lungul timpului când continui să fii din ce în ce mai curajos. Fii dispus să fii vulnerabil, împrietenește-te cu temerile tale și amintește-ți că această situație se întâmplă pentru tine, nu pentru tine. Te ajută să ieși din victimă și să te stăpânească pe tine însuți. Vă ajută să vă extindeți și mai mult

Lasă un comentariu