Sunteţi deprimați și niciodată nu aveţi suficientă energie pentru a duce lucrurile la bun sfârşit? Nu vă puteți concentra? Vă simțiți obosiți mereu?
Nivelul de energie poate fi influențat negativ de alimentația proastă
Regimul alimentar poate influenţa nivelul de energie al corpului si al minţii. În funcţie de alimentaţia zilnică puteţi oferi sau puteţi priva organismul de vitamine şi minerale esenţiale pentru o funcţionare corespunzătoare.
Atunci când vă simţiţi lipsiţi de energie, vitamina D şi B12 sunt principalele vitamine de care corpul are nevoie. Cele mai bogate surse de vitamina D sunt somonul, sardinele, gălbenuşul de ou, nucile, cerealele, ficatul de vită sau lactatele. Puteţi apela şi la suplimente alimentare ce au în compoziţie vitamina D. Doza zilnică recomandată de către specialişti este de 600 de unităţi international (UI) pentru persoanele până în 70 de ani, şi de 800 de unităţi international (UI) pentru persoanele cu vârsta trecută de 70 de ani.
Organismul se simte obosit atunci când este încărcat cu emoții negative
Emoţiile şi gândirea negativistă sunt alte obstacole ce provoacă apariţia oboselii psihice. Stresul pe termen lung poate duce la un dezechilibru din partea glandelor suprarenale care nu mai sunt în măsură să ţină sub control hormonul stresului şi secreţia de cortizol, astfel apar simptomele de oboseală cronică. În funcţie de recomandarea specialistului, puteţi apela la un tratament medicamentos care poate trata emoţiile negative, stările de oboseală psihică sau lipsa forţei musculare. Sau puteți recurge de tratamente naturiste, la ceaiuri care ajută la calmarea sistemului nervos și la un somn mai bun. Câteva exemple: ceaiul de lavandă, ceaiul de mușețel, ceaiul de tei.
Depistați din timp o anemie!
În cazul apariţiei stărilor de ameţeală, frisoane sau stări de nervozitate, anemia poate fi instalată în corp, iar principalele cauze sunt lipsa vitaminei B12, a acidului folic şi deficienţa de fier. Recomandarea pentru tratarea anemiei este consumul de alimente bogate în fier precum broccoli, soia, spanac, varză sau carne roşie.
Dacă nu reuşiţi să vă odihniţi corespunzător încercaţi să:
-Faceţi mişcare în fiecare zi: plimbare, alergare sau fitness, este benefică orice formă de mişcare.
-Atunci când vă simţiţi epuizați, faceţi un duş fierbinte sau spălaţi-vă cu apă rece doar pe faţă.
-Încercaţi să aveţi o alimentaţie uşoară seara pentru a nu îngreuna digestia pe timpul nopții.
-Închideţi toată aparatura electrică înainte de somn, inclusiv televizorul, telefonul mobil sau laptopul.
Să vă fie de folos!