Cele 3 etape ale dezvoltării sufletului: le poți înțelege încă de la primul cuvânt rostit de o persoană

Filosoful antic grec Socrate spunea: „Vorbește, pentru ca eu să te văd…”
O persoană poate fi frumoasă și îmbrăcată elegant. Poate purta o ținută modestă și să nu iasă în evidență prin frumusețe. Sau poate se îmbracă în haine mai puțin atrăgătoare. Dar de îndată ce vorbește, devine clar ce fel de suflet are. Nivelul dezvoltării sufletului se reflectă în vorbire.
1. La cel mai înalt nivel de dezvoltare a sufletului, vorbirea unei persoane este adesea liniștită și calmă. Clară și coerentă. Folosește cuvinte „cu grijă”. Discursul său este plin de metafore și comparații, fiind interesant. O astfel de persoană nu jignește sau supără pe nimeni. Evită grosolăniile și asprimea, deși vorbește sincer.
Umorul îi este caracteristic, dar râde mai ales de el însuși, spunând povești amuzante. După o discuție cu o astfel de persoană, rămâi cu un sentiment înălțător, asemenea unei muzici frumoase sau a unui film bun.
Înveți ceva nou, sufletul îți devine mai liniștit. Parcă îți insuflă putere prin cuvinte. Cu toate acestea, acești oameni sunt foarte sensibili. Dacă cineva bârfește sau înjură în preajma lor, se simt fizic rău. Pur și simplu se simt rău – atât. Chiar pot ajunge să se îmbolnăvească.
2. La a doua etapă de dezvoltare a sufletului, vorbirea unei persoane este activă și energică. Uneori chiar exagerat de mult. Poate discuta despre diverse subiecte, dar de obicei vorbește despre bani, politică, relații personale sau sănătate.
Își exprimă opiniile, tind să contrazică și să respingă. Astfel de oameni iubesc glumele, dar mai ales cele pe seama altora. Le par extrem de amuzante.
Sunt predispuși la critică, dar nu acceptă critici la adresa lor, se supără imediat și pot începe să se certe. Vorbește deschis despre sex și este înclinat să-și facă publice problemele personale. După o discuție cu o astfel de persoană, te simți obosit, deși la început poate fi interesant – vorbește prea mult.
3. La cel mai scăzut nivel de dezvoltare a sufletului, vorbirea unei persoane este vulgară și plină de înjurături. Are dificultăți în a găsi cuvintele potrivite pentru a povesti ceva, având un vocabular sărac.
Însă, când vine vorba de înjurături, este un adevărat virtuoz și cunoaște multe cuvinte. Umorul său este legat de teme precum moartea, violența, infidelitatea și sexul – astfel de povești sunt numeroase în repertoriul său.
Își petrece timpul bârfind, răspândind zvonuri și calomniind. Vorbirea sa este învăluită de invidie, răutate, lamentări și plângeri.
De îndată ce deschide gura, pare că un miros urât se răspândește în cameră. Este insuportabil să stai în preajma lui, ca și cum te-ai afla lângă un coș de gunoi.
Acestea sunt cele trei etape ale dezvoltării sufletului, pe care le putem recunoaște în vorbirea unei persoane. Și noi înșine putem trece de la o etapă la alta, chiar în decursul unei zile. Oamenii cu un nivel înalt de dezvoltare a sufletului vindecă prin cuvintele lor. Pe când cei cu un nivel scăzut, îi rănesc și îi infectează pe ceilalți cu energia lor negativă.

 

Lasă un comentariu