„Dacă îi judeci pe oameni, nu îţi mai rămâne timp să îi iubeşti.” – Maica Teresa

Călugăriţă romano-catolică care şi-a dedicat viaţa pentru a-i ajuta pe săracii din toată lumea,  Maica Tereza şi-a închinat întreaga viaţă semenilor din lumea întreagă.
Vorbele ei calde care îndeamnă la ajutorul fratelui şi atenţia spre celălalt, nu numai spre noi înşine, vor rămâne pururi în sufletele a mii de oameni: “Nu este vorba de cât de mult facem ci de câtă dragoste depunem în ceea ce facem. Nu despre cât oferim este vorba, ci de câtă dragoste punem în ceea ce oferim.”
10 citate care pot schimba lumea
1. „Putem să muncim pe brânci. Putem să muncim până murim. Dacă nu muncim cu iubire, toată munca noastră este fără nicio valoare în ochii lui Dumnezeu.”
2. „Ştiu că Dumnezeu nu-mi va da nimic cu care să nu mă pot descurca. Mi-aş dori doar ca El să nu aibă atât de multă încredere în mine.”
3. „Dincolo de orice reuşită e o altă încercare. Cât timp trăieşti, simte-te viu. Dacă ţi-e dor de ce făceai înainte, fă-o din nou. Nu te pierde printre fotografii îngălbenite de timp… mergi mai departe când toţi se aşteaptă să renunţi. Nu lăsa să se tocească tăria pe care o ai în tine. Fă în aşa fel încât, în loc de milă, să impui respect. Când nu mai poţi să alergi, ia-o la trap. Când nu poţi nici asta, ia-o la pas. Când nu poţi să mergi, ia bastonul. Însă nu te opri niciodată.”
4. „Dacă nu poţi să hrăneşti o sută de oameni, atunci hrăneşte unul singur.”
5. „Dacă îi judeci pe oameni, nu îţi mai rămâne timp să îi iubeşti.”
6. „Ce poţi să faci pentru a aduce pacea în lume? Du-te acasă şi iubeşte-ţi familia!”
7. „Nu avem nevoie de arme şi de bombe pentru a aduce pacea, ci de dragoste şi compasiune.”
8. „Nu lăsa pe nimeni să plece de la tine fără a-i aduce bine şi fericire. Fii expresia vie a bunătăţii Domnului: bunătate pe chipul tău, bunătate în ochii tăi, bunătate în zâmbetul tău.”
9. „Să ne întâmpinăm întotdeauna cu un zâmbet, deoarece zâmbetul este începutul dragostei.”
10. „Zâmbiţi-vă unii altora. Zâmbeşte-i soţiei tale, zâmbeşte-i soţului tău, zâmbeşte-le copiilor, zâmbeşte oricui – nu contează despre cine este vorba – şi asta ne va ajuta să creştem într-o iubire mai mare unii pentru alţii.”

 

Lasă un comentariu