4 secrete pe care doar nutriţioniştii le cunosc

Iată câteva dintre secretele care se află la baza unei alimentaţii sănătoase şi a unui condiţii fizice de invidiat!
1. Singurul lucru care contează mai mult decât ceea ce mănânci este…cat mănânci
Oamenii sunt foarte preocupaţi să aleagă alimente care nu îngraşă, dar cantitatea de mâncare consumată contează mult mai mult. Cu alte cuvinte, poţi mânca orice în moderaţie. Cerealele, nucile şi seminţele sunt foarte sănătoase, dar încearcă îţi limitezi clar porţiile. Jumătate din farfuria ta trebuie să conţină legume, în acest fel vei fi mai puţin tentat să comanzi alte feluri de mâncare. În cazul salatelor, poţi cere dressing-ul separat.
2. Alimentele pe care eviţi să le consumi şi nu ar trebui sunt…Carbohidraţii bogaţi în fibre
Un lucru este sigur: în ultimii ani am fost de-a dreptul bombardaţi cu diferite teorii despre carbohidraţi, dar adevărul este că nu toţi carbohidraţii sunt nesănătoşi.  Carbohidraţii bogaţi în fibre precum cerealele integrale sunt o sursă excelentă de energie. Cerealele integrale protejează împotriva bolilor cronice, poate chiar mai mult decât alimentele care conţin fibre vegetale.
3. Singurele alimente pe care le poţi consuma fără reţineri este…condimentele şi ierburile aromatice
Condimentele şi ierburile aromatice nu ar trebui să lipsească din dieta ta. Mai mult de 2000 de fitonutrienţi au fost identificaţi în condimente şi ierburi aromatice – unele dintre ele accelerează metabolismul, altele acţionează asupra nivelului zahărului din sânge, în timp ce unele dintre ele îmbunătăţesc memoria.
4.  Cel mai important lucru atunci când citeşti etichetele este…
Lista ingredientelor este mult mai importantă decât valorile nutriţionale ale produsului sau numărul caloriilor. Este foarte uşor să îţi dai seama cât de sănătos este un aliment în funcţie de numărul de ingrediente care îl conţine. Cu cât lista de ingrediente este mai lungă, cu atât mai procesat este produsul alimentar. Nutriţionistul Michael Pollan sfătuieşte să evitaţi produsele care au mai mult de 5 ingrediente listate pe etichetă.

 

Lasă un comentariu