Ce fel de mamă sunteți în funcție de zodia în care v-ați născut

Cel mai probabil că ați avut așa gând, mai ales când mama vă sâcâia: nu voi fi niciodată o mamă ca ea! Dar să știți că, din păcate, acest lucru nu depinde doar de voi.
Berbec
Puncte forte: Încredere, putere, curaj.
Puncte slabe: Spiritul rivalității, furie, obsesie, vanitate, egocentrism.
Stil: Mama-Berbec este energică și rezistentă și le va insufla aceste calități și copiilor săi. Ea este strictă și exigentă! Caracterul dur și îndrăzneț al femeilor din acest semn explică faptul că atunci când devin mame încearcă să fie cele mai bune mame din lume. Mama-Berbec încearcă să facă tot ce este mai bun pentru copilul său. Pe de altă parte Mama-Berbec începe a-și considera prea devreme copiii drept adulți. Copiii vor crește liberi și independenți, dar vor avea o copilărie prea scurtă. Mai mult decât atât Mama-Berbec, fără să observe acest lucru, organizează viața în casă așa cum îi convine ei, fără a ține cont de nevoile copiilor.
Taur
Puncte forte: Stabilitate, bun gust, bun simț, hărnicie.
Puncte slabe: Capricioasă, materialistă, are schimbări frecvente de dispoziție, este vanitatoasă.
Stil: Mama-Taur este o femeie pragmatică și calmă. Ea apreciază confortul și, bineînțeles, știe cum să-l creeze. Copiilor le insuflă să se bucure de lucrurile mărunte li simple ale vieții, cum ar fi o cină gustoasă sau o rochie frumoasă, îi învață să aprecieze plăcerile vieții.
Mama-Taur mai este foarte și foarte economă și știe cum să adune bani pentru zile negre.
Dragostea sa față de copii pare destul de neobișnuită. Ea este gata să-și strângă la piept și să-și sărute copiii mereu, iar uneori se poate crea impresia ca protecția sa excesivă este cam sufocantă pentru ei.
Mama-Taur se străduiește să-i controleze viața copilului chiar și după căsătorie.
Gemeni
Puncte forte: Flexibilitate, tinerețe, curiozitate, deschidere, originalitate, ingeniozitate.
Puncte slabe: Inconsecvența, lipsa limitelor, tendința de a se contrazice, incapacitatea de a asculta.
Stil: Mama-Gemeni este destul de sociabilă, îi place să meargă în ospeție și să călătorească, ceea ce o face să pară un pic cam ușuratică și lipsită de practică.
Deseori copiii acestor mame sunt crescuți într-o atmosferă de permisivitate și fără principii educaționale speciale: mama le permite foarte multe lucruri în speranța că ei vor înțelege ce este bine și ce este rău pe parcursul vieții.
Cu toate acestea o astfel de mamă va găsi mereu cum să-și distreze copiii și se va implica și ea cu mare plăcere în jocurile lor.
Gemenii comunică ușor cu copiii lor, dar sunt cam superficiali. De aceea copiii renunță foarte devreme la sfaturile mamei, chiar și atunci când ea i-ar putea ajuta cu adevărat. Dar relațiile prietenoase cu copiii sunt păstrate pe viață!
Rac
Puncte forte: Sensualitate, confort, bun gust, loialitate, sentimentalitate.
Puncte slabe: Protecție excesivă, schimbări de dispoziție, teamă, gelozie.
Stil: Mama-Rac este foarte protectoare și este mereu preocupată de sănătatea copiilor, dacă sunt hrăniți și îmbrăcați în timp. Uneori această grijă este cam exagerată, este un gen de control total. Cu toate acestea mama-Rac este foarte amabilă și bună, iar pentru aceste calități i se pot ierta multe.
Sentimentalismul care le caracterizează din copilărie, este prezent și la maturitate. Ele păstrează toate lucrurile pe care le consideră importante: fotografii, scrisori etc.
Mama-Rac este caldă și iubitoare, dar are o atitudine prea serioasă în ceea ce privește educația copiilor și studiile lor.
Leu
Puncte forte: Lider, ingeniozitate, încredere.
Puncte slabe: Egocentrism, dramatism, energie excesivă, optimism exagerat.
Stil: Mama-Leu se apreciază și se iubește pe sine, ține mult la imaginea sa. Ea este o autoritate pentru copiii săi și imaginea sa trebuie să fie perfectă în ochii lor.
Mama-Leu îi învață pe copii să fie siguri pe sine și orgolioși ca să poată lupta.
Îi place să vorbească despre copii cu prietenele sale, dar se concentrează, de obicei, pe exterior: ei sunt frumoși și bine îmbrăcați, dar nu interesează prea mult lumea lor interioară.
Fecioară
Puncte forte: Organizare și corectitudine, bun simț, obiceiuri sănătoase, inteligență.
Puncte slabe: Neliniște și nervozitate, tendință excesivă de a analiza totul.
Stil: Mama-Fecioară este extrem de grijulie și harnică. Ea este foarte atentă la aspectul exterior al copiilor: să fie curați, să aibă hainele călcate, să fie sătui și să consume alimente sănătoase. Îngrijirea copiilor se transformă într-un scop în sine.
Ea îi va obișnui pe copii să fie muncitori și sârguincioși, să țină cont de fiecare detaliu și să nu uite nimic. Cu aceeași severitate aceste mame îi învață pe copii să aibă un gust bun, să să comporte cuviincios și să fie raționali. Sub motto-ul unui stil de viață sănătos, Mama-Fecioară acordă o atenție deosebită igienei și alimentației.
Ea este foarte grijulie și pregătită să le acorde sprijin copiilor toată viața, dar numai prin fapte, iar copilului îi lipsește anume căldura și afecțiunea maternă.
Balanța
Puncte forte: Răbdare, rafinament, dreptate.
Puncte slabe: Incosecvență, snobism, vanitate.
Stil: Mama-Balanță este destul de democratica, încercând să-și educe copiii într-o manieră echilibrată.
Copiii săi vor învăța de la ea cum să fie buni și pașnici cu cei din jur, cum să soluționeze situațiile conflictuale și să găsească limbaj comun cu toată lumea.
Mama-Balanță poate părea uneori mai degrabă o prietenă a copiilor decât mamă. Această metodă de educație le va fi de folos copiilor în viața de familie. Dar dacă mama este singură, fără soț, ea va aștepta de la copil ca să-i completeze acest gol, impunându-i astfel viața sa emoțională.
Scorpion
Puncte forte: Forță, statornicie, intuiție, voință.
Puncte slabe: Control, paranoia, răceală, nebunie, insistență.
Stil: Mama-Scorpion este o fire foarte complexă. Totul depinde de nivelul dezvoltării sale spirituale. Mama care nu are un nivel spiritual și moral foarte avansat, îi va presa pe copii cu autoritatea și concepțiile sale despre viață, obișnuindu-i cu faptul că toată viața este o luptă și ei trebuie să poată să se apere.
Mama cu un nivel mai avansat va fi mai loială și mai puțin despotică față de copii, ceea ce îi va ajuta să fie calmi și să se respecte pe ei înșiși.
Dragostea sa pentru copii este nemărginită și devotamentul său este fără limite. O astfel de mamă este capabilă să recunoască talentul copilului ei și să-l orienteze în direcția cea bună.
Mama-Scorpion le creează constant stres emoțional copiilor. Ea intervine în toate situațiile din viața lor, vrea să-i țină mereu sub control.
Săgetător
Puncte forte: Aventură, înțelepciune, simț al umorului și al măsurii.
Puncte slabe: Lipsa răbdării, exces de spontaneitate, dezordine.
Stil: Mama-Săgetător este optimistă. Tinde mereu spre locuri necunoscute și obiective îndepărtate. Această mama călătorește mult împreună cu copiii săi.
Ea este mereu în mișcare, iar copiii se obișnuiesc cu acest ritm de viață, nu se tem să își asume riscuri pentru atingerea obiectivelor.
Mama-Săgetător poate organiza orice vacanță, sărbătoare sau excursie, iar copiii să rămână impresionați de aceste aventuri, iar simțul umorului nu-i va lăsa pe copii să se plictisească. Ea îi va ajuta pe copii în dezvoltarea lor intelectuală.
Capricorn
Puncte forte: Planificare, decență, valori tradiționale, consecvență, răbdare, grijă.
Puncte slabe: Anxietate, stres, precauție excesivă, pesimism, seriozitate excesivă.
Stil: Mama-Capricorn este foarte retrasă și, de regulă, vorbește foarte puțin. Perseverența sa este de invidiat. Ea nu-și va alinta copiii: dacă vor fi vinovați, îi va pedepsi aspru. Copiii săi vor avea o viziune serioasă asupra vieții, vor fi practici și economi.
Mama-Capricorn este foarte organizată, are o atitudine prea serioasă față de regim și ordinea din casă ceea ce l-ar putea determina pe copil să simtă lipsă totală de libertate. Dar acest lucru este echilibrat prin respectul său față de copil.
Copiii Capricornului se dezvoltă mai mult intelectual decât ​​emoțional. Motivul pentru aceasta este reținerea Capricornului în manifestarea afecțiunii.
Vărsător
Puncte forte: Deschidere, originalitate, corectitudine.
Puncte slabe: Limitare, neliniște și dramatism, detașare.
Stil: Mamei-Vărsător îi place sa se joace. O astfel de mamă, de obicei, nu are principii clare și un program educațional special. Copiii săi cresc într-o atmosferă de permisivitate și libertate de exprimare.
Mama Vărsător le permite copiilor orice pentru ca ei înșiși să se simtă care sunt limitele admise. Ea poate să-i învețe pe copii cum să reziste în viață cu ajutorul atitudinii pozitive și al bunei dispoziții.
Pești
Puncte forte: Compasiune, imaginație dezvoltată, grijă, ingeniozitate.
Puncte slabe: Excentricitate, manipulare, instabilitate, simțul vinovăției.
Stil: Mama-Pești este de obicei sensibilă și melancolică, își iubește copiii ca pe niște îngeri. Copiilor nu le este ușor, deoarece ea depinde prea mult de starea sa de spirit: astăzi poate fi foarte afectuoasă, iar mâine detașată și răutăcioasă.
Mama-Pești nu știe cum să traseze o linie clară între ea și copii: îi consideră pe ei drept o continuitate a sa. Prin urmare copiii află prea devreme despre unele detalii despre viață, ceea ce contribuie la dezvoltarea emoțională și sexuală prea timpurie a lor, dar sunt privați de un sprijin etic.

 

Lasă un comentariu