“Nu bârfesc” și alte 7 lucruri pe care le fac persoanele cu inteligență emoțională ridicată

Inteligența emoțională este capacitatea oamenilor de a-și recunoaște emoțiile și abilitatea de a le gestiona. În cercurile științifice se discută pe scară largă dacă inteligența emoțională este înnăscută sau poate fi învățată. Cercetătorii aderă în mare parte la această din urmă opțiune. Și, prin urmare, determină și o serie de trăsături pe care oamenii cu inteligență emoțională ridicată le evită.
1. Ei nu ignoră sentimentele altora
Persoanele cu inteligență emoțională ridicată sunt pregătite pentru compasiune. Ei nu ignoră niciodată sentimentele și emoțiile altora. Le pasă cu adevărat de ceea ce simte o persoană.
2. Ei nu joacă rolul victimei
Oamenii maturi din punct de vedere emoțional au putere asupra propriilor sentimente. Ei înțeleg că sunt responsabili pentru sentimentele pe care le trăiesc. Astfel, nu-i va învinovăți niciodată pe alții pentru că au avut o zi proastă. Ei nu joacă rolul victimei și direcționează toate emoțiile negative către un gând productiv.
3. Sunt calmi
O persoană inteligentă emoțional nu pierde contactul cu sentimentele sale. Cu toate acestea, în același timp, ea știe bine că mintea este plină de probleme. Ea rămâne în contact cu emoțiile sale, dar nu le lasă să preia controlul.
4. Nu-i lasă pe alții să le controleze emoțiile
Oamenii cu inteligență emoțională puternică nu au voie să se autodistrugă. Ei, în ciuda sensibilității lor, mențin controlul asupra emoțiilor și o atitudine pozitivă față de situație.
5. Nu se implică în conflicte inutile
Una dintre principalele trăsături pozitive ale unei persoane inteligente din punct de vedere emoțional este capacitatea de a evita conflictul pentru a-și economisi energia pentru interacțiuni mai pozitive. Ei știu perfect să se orienteze și să înțeleagă care conflicte ar trebui anulate și care ar trebui dezvoltate până la un punct critic.
6. Ei nu bârfesc
O persoană inteligentă emoțional înțelege că bârfa provoacă doar rău, inclusiv strică reputația. Astfel de oameni știu că este mai util să ai conversații pozitive cu oameni pe subiecte mai rezonabile. Prin urmare, ei înșiși evită bârfele, dar îi găsesc cu ușurință pe cei care își vor susține dorința de comunicare normală.
7. Nu le este frică să spună “nu”
Pentru mulți oameni, este o problemă să spui „nu” cuiva și, prin urmare, ajung să aibă obligații pe care pur și simplu nu le pot înlătura. O persoană cu inteligență emoțională dezvoltată își cunoaște limitele, se respectă și înțelege când este necesar să spună „nu” fără scuze.
8. Nu caută aprobarea celorlalți
Oamenii inteligenți emoțional știu că aprobarea nu este o evaluare obiectivă a muncii. Acești oameni înșiși știu valoarea lor și a muncii lor, nu pot fi mituiți cu lingușiri, laude. Cu toate acestea, ei sunt întotdeauna respectuoși față de ceilalți oameni și opiniile lor.

 

Lasă un comentariu