Învață să-ți alungi necazurile prin rugăciune! Iată o rugăciune scurtă dar foarte puternică

In aceste timpuri pline de stres si agitatie, multi oameni se intreaba cum sa faca fata problemelor si sa-si mentina o stare de calm si echilibru. Un raspuns la aceasta intrebare il putem gasi in cuvintele Parintelui Calistrat Chifan, un calugar ortodox care ne invata cum sa ne predam problemele in mainile lui Dumnezeu si sa gasim liniste si pace in sufletul nostru.
Cand avem probleme sau necazuri, primul nostru impuls este sa ne framantam si sa incercam sa gasim o solutie. Dar acest lucru poate duce la oboseala si stres, iar uneori problemele par a deveni si mai mari decat erau initial. In schimb, Parintele Calistrat ne invata sa ne predam problemele in mainile lui Dumnezeu si sa-i cerem ajutorul.
Astfel, putem spune o rugaciune simpla, dar profunda, care poate ajuta la eliberarea de stres si anxietate: “Doamne Iisuse Hristoase, te primesc in inima mea ca Domn si Mantuitor personal! Fii Tu, rogu-te, Stapanul vietii mele caci Tie iti predau duhul, sufletul si trupul meu ca sa ma calauzesti Tu intru totul! Ma lepad de cel rau si de toate practicile lui. Ia Tu trecutul meu, prezentul si viitorul! Amin.”
Aceasta rugaciune ne ajuta sa ne lasam in mana lui Dumnezeu si sa ne simtim mai calmi si mai in pace cu noi insine. Putem sa ne rugam in fiecare dimineata sau ori de cate ori avem nevoie de ajutor si sustinere.
Parintele Calistrat ne ofera invataturi valoroase despre cum sa ne predam problemele in mainile lui Dumnezeu, sa ne concentrati pe valorile noastre ortodoxe si sa avem incredere in mana lui Dumnezeu indiferent de situatie. Aceste invataturi ne pot ajuta sa ne simtim mai linistiti si mai in pace cu noi insine si sa trecem prin situatii dificile cu mai multa incredere si speranta.

 

Lasă un comentariu