Nu ești niciodată singur/ă. Iată 6 semne clare că Dumnezeu te testează

Ai experimentat vreodată că, chiar și după ce te-ai străduit atât de mult, lucrurile nu au mers așa cum ai plănuit? Poate că Dumnezeu are ceva mai bun în minte pentru tine și El este în proces de a-ți testa și modela caracterul. Sau, probabil, întâmpinați probleme și Dumnezeu pare să nu vă audă strigându-vă. Cu toate acestea, Domnul într-adevăr vă aude rugăciunile. Dacă de ce nu pare să răspundă acum, s-ar putea să dorească să înveți să-ți extinzi credința și răbdarea. Pe scurt, din nou, El te testează.
1. Probleme în familie
Da, este normal să ai probleme în familie, dar se simte prea mult uneori? Dumnezeu știe că familia ta este atât puterea, cât și slăbiciunea ta. Prin urmare, uneori El permite familiei tale să experimenteze provocări pentru a-ți atrage atenția și a-ți crește credința în El.
Deci, dacă te doare din cauza unei dispute sau a unui proces în familie, poate că Dumnezeu îți amintește să te rogi mai mult. De asemenea, probabil că vrea să-ți întărească familia mai mult, iubindu-se necondiționat și altruist.
2. Deznădejde
Ai ajuns în acel moment al vieții în care te-ai simțit fără speranță sau pierdut? Sau continui sa te intrebi lucruri precum motivul tau de existenta sau de ce esti inca in viata? Poate că o astfel de situație este un semn de la Dumnezeu că El așteaptă ca tu să-I strigi numele și să-I predai întreaga viață.
Dumnezeu are o mulțime de planuri pentru viața ta și doar așteaptă să-L lași să te ghideze pe calea cea bună. Odată ce îi predați totul, El vă va stimula entuziasmul pentru viață, vă va da speranță și motiv de a trăi.
3. Neatingerea obiectivelor
Probabil, ai făcut tot ce ai putut pentru a-ți atinge visele și ai încercat atât de mult să-ți atingi obiectivele. Cu toate acestea, lucrurile nu au funcționat așa cum ați plănuit. Poate că Dumnezeu te salvează de răul viitor, iar acum El vrea să te încrezi mai mult în planurile Sale.
Indiferent de câte ori ai încerca să-ți atingi scopul, nu îl vei atinge, dacă nu este voia lui Dumnezeu. Ține minte, Dumnezeu ar ști dacă planurile tale ar fi rău pentru tine. Ai încredere că El are ceva mai bun pregătit pentru tine. Pentru a-l obține, trebuie să-ți predai planurile Lui și să-L lași pe El să te ghideze. Tot ce trebuie să faceți este să auzi chemarea Lui și să urmezi planurile Lui.
4. Probleme financiare
Acesta este unul dintre cele mai comune semne că Dumnezeu te testează. Atâția oameni uită de Dumnezeu când au tot ce le trebuie. Ei devin orbiți de bani, iar unii chiar îi fac principala prioritate în viața lor. Ei uită că Dumnezeu este furnizorul lor suprem și toate lucrurile bune pe care le au sunt binecuvântări de la El.
Prin urmare, dacă te lupți din punct de vedere financiar, poate că Dumnezeu te învață să ai încredere în El. El vrea ca tu să înveți să te bazezi pe El pentru nevoile tale zilnice.
5. Testul răbdării
Dumnezeu pune adesea la încercare răbdarea copiilor Săi. Probabil că te-ai rugat pentru ceva de mult timp și încă nu pare să se întâmple nimic. Sau poate te ții de promisiunea lui Dumnezeu cu privire la ceva și te întrebi când se va împlini. Sau probabil, până acum, aștepți descoperirea vieții tale sau vrei să-ți cunoști chemarea.
Uneori, Dumnezeu te va lăsa să aștepți nu pentru că întârzie, ci pentru că orarul Său este mai bun decât al tău. De asemenea, uneori El amână răspunsurile la rugăciunile tale pentru că nu ești încă pregătit să le primești. În procesul de așteptare, El vă modelează caracterul și vă crește credința.
6. Ascultarea
Da, ai citit bine. Dumnezeu vă va testa ascultarea De exemplu, El vă poate testa ascultarea în termeni de integritate sau angajament. Dacă ai încredere cu adevărat în Dumnezeu, vei alege să-I asculti, știind că El ar putea doar să-ți testeze angajamentul față de El.
Acestea sunt doar câteva dintre semnele că Dumnezeu vă pune la încercare. Dacă întâmpinați o situație care vă poate schimba viața, luați-o ca pe o oportunitate de a vă apropia de Dumnezeu și de a vă îmbunătăți caracterul. Și doar o simplă reamintire, dacă alegi să rezolvi problemele prin calea lui Dumnezeu și nu pe calea ta, ai siguranța că Dumnezeu este cu tine pe drum.

 

Lasă un comentariu