Astrologie și mitologie: ce zei vă guvernează zodia?

Vechile mituri sunt esențiale pentru studiul astrologiei, iar peste fiecare semn guvernează un zeu sau o zeiță. Iată care sunt corespondențele între zei și zodii.
Berbec
Ares, zeul războiului. Ares este fiul lui Zeus și al Herei. El reprezintă aspectele fizice, violente ale bătăliei. Neimblanzit și foarte pasionat, Ares a fost amantul zeitiei frumuseții, Afrodita.
Taur
Dionysus, zeul vinului șial plăcerilor. De asemenea el este și zeul artelor și al inițierii prin stări extatice. La fel că și patronul lor, Taurii sunt mari iubitori de plăceri și frumos.
Gemeni
Hermes, mesagerul înaripat al lui Zeus, Patron al negoțului și călătoriilor La fel că și acesta, nativii în Gemeni sunt foarte inteligenți, diplomați și știu să se descurce în orice situație.
Rac
Hecate, zeita Lunii și a vrăjitoriei, protectoare a copiilor și tinerelor mame. La fel că și această zeitate, Racii au adesea darul previziunii și pot poseda abilități de vindecare.
Leu
Apollo zeul Soarelui, al luminii, muzicii, poeziei și cunoașterii. Ei îi încântă adesea pe olimpieni cu sunetele magice ale harpei sale de aur. La fel că și patronul lor, nativii în Leu, guvernați de Soare, sunt carismatici, generoși și pasionați, dar pot fi și foarte destructivi dacă se înfurie.
Fecioară
Hestia, sora lui Zeus, zeita virgină care patronează casa, familia și statul. La fel ca și ea, nativii în Fecioara sunt iubitori de ordine și buni gospodari. De asemenea, sunt sensibili și nu le place să fie criticați.
Balanță
Afrodita zeita dragostei și frumusețîi. Născută din spuma mării în care titanul Uranus a fost aruncat de către fiul sau, Cronos, Afrodita a provocat multe rivalități între olimpieni, datorită frumuseții sale. Tot așa, taurii, guvernați de planeta Venus sunt răsfățați și binecuvântați cu darul frumuseții.
Scorpion
Persefona, zeiță a infernului, soția lui Hades. Ea reprezintă totodată și tranformarea propriului ego. Apa, elementul care îi guvernează pe Scorpioni este de aemenea un mediu al sexualității, morții și transformării.
Săgetător
Zeus, conducătorul Olimpului și patronul fulgerelor. Zodia Sagetatorului este influențată de Jupiter, planeta marilor conducători și a abundenței, iar fulgerele din mâna lui Zeus sunt echivalentul arcului cu săgeți, simbol al zodiei.
Capricorn
Cronos. Titanul care își mânca propriile odrasle pentru a nu fi detronat de la conducerea lumii guvernează peste această zodie. La fel ca și “părintele timpului”, capricornii fac orice este necesar pentru a-și atinge obiectivele.
Vărsător
Uranus, Zeul cerului și părintele titanilor. La fel că și creatorul lumii din mitologia greacă și varsatorii iubesc începuturile, sunt extrem de creativi și nu le place monotonia.
Pești
Poseidon, zeul apelor. Zeul adesea mânios al mărilor și oceanelor oferă nativilor în această zodie o mare energie emoțională și capacitatea de a transmuta destrucția într -o nouă creație . Nativii în Pești sunt la fel ca și marea: empatici, artistici și ambivalenti.

Lasă un comentariu