Legile vieții care te ajută să vezi lururile mai limpede, indiferent dacă crezi în ele sau nu

Natalia Grace, este un psiholog talentat din St. Petersburg, autoarea faimoasei cărți „Legile lui Grace”. Ea a formulat o serie de legi în cartea ei care te ajută să devii puțin mai înțelept, și care funcționează indiferent de credeți în ele sau nu.
1. Legea erorii zero
Dacă te întorci acasă și abia că te ții pe picioare, iar tu mai ai o grămadă de treabă de făcut, și îți dai seama că ai rezolvat doar 14 sarcini din 28 programate, dar creierul refuză pur și simplu să gândească, nu te învinovăți! Uneori, creierul are nevoie să se ocupe de el însuși. Trebuie să pună lucrurile în ordine, să vindece toate rănile de peste zi și astfel nu va accepta nicio informație din afară. Creierul „curăță” în acest moment. Aceasta este zero eroarea. Chiar și solul încetează să mai fie fertil, când în al șaptelea an nu-i permiți să se refacă, așa că te va forța să îl lași să renască. Ei bine, tot așa procedează și creierul. Trăiască eroarea zero!
2. Legea bunătății false
Credem că ne ajută să rezolvăm problemele altor persoane. Doar înrăutățim situația. Atunci când încercăm din răsputeri să tratăm un alcoolic, nu facem decât să-i prelungim agonia și ne petrecem timpul. El va consuma din nou alcool și noi îl vom considera un nerecunoscător. Orice persoană are nevoie uneori să-și rezolve problemele de unul singur, iar capacitatea de soluționare se dezvoltă pe măsură ce arsenalul său de rezolvare a problemelor crește.
3. Legea mărunțișurilor reprezentative
Orice om se manifestă prin lucruri mici, căci asta reprezentăm noi. Omul poate fi foarte generos doar o dată în an, însă acest lucru nu-l face încă un om bun, omul se cunoaște după lucrurile mărunte, pe care le face în fiecare zi.
4. Legea embrionilor
Există embrioni ai fenomenelor sau ai evenimentelor. Chiar dacă acești embrioni nu sunt în viață, ei au și abilitatea de a se reproduce. De exemplu: o cană nespălată în chiuvetă, va aduce după sine o grămadă de veselă murdară. O singură inscripție pe gardul proaspăt vopsit nu va rămâne singură − întregul gard va fi scris. Cum să folosiți legea embrionilor? Germenii tuturor relelor trebuie să fie distruși, căci este mult mai ușor să se topească un fulg de nea, decât să oprești un bulgăre de zăpadă.
5. Este mai bine să nu…
Acest lucru se aplică în absolut orice caz. De exemplu, dacă susții un discurs, termină-l înainte ca oamenii să obosească. Goethe a spus: „Misterul plictisitorului constă în a spune totul”. Mergi la o întâlnire și spune „la revedere” puțin mai devreme decât și-ar dori partenerul. Amintește-ți este mai bine „să nu..”, decât „să…”
6. Legea hamului
Doi cai înhămați la o căruță pot trage 15 tone. Câte un cal, în mod individual, poate trage doar 3 tone. Iată de ce e important să vă antrenați în activități, cel puțin câte doi. Astfel veți fi mai productivi.
7. Legea cuvântului magic
De fapt, cuvântul magic este „nu” și nicidecum „ te rog”. Multe probleme pot fi evitate dacă înveți a refuza. Să nu comunici cu cineva doar din amabilitate sau să oferi bani cu împrumut, dacă nu vrei. Goethe a spus: „Dacă vrei să pierzi un prieten, împrumută-i bani”.
Există așa un fenomen, mai puțin cunoscut – atunci când oamenii refuză în mod argumentat, nivelul lor de autoapreciere crește. Oamenii se tem să refuze doar din simplu motiv că n-o să placă cuiva. Iar a place tuturor e oricum imposibil.
8. Legea condițiilor ideale false
Nu vor exista niciodată condiții ideale pentru a face un lucru. Nu există acel moment ideal pe care-l aștepți. Deseori, oportunitățile se ascund după anumite probleme personale, pe care trebuie să le rezolvi.
9. Legea propunerii
Propunerile nu sunt fără un motiv anume. Soarta, adesea, ne poartă de grijă.
10. Legea acțiunilor în justiție
Dacă o persoană știe exact încotro se îndreaptă, viața lui devine din ce în ce mai bună și mai
bună în fiecare zi.

 

Lasă un comentariu