6 lucruri de care femeile nu ar trebui să se teamă

Frica este una dintre cele mai distructive emoții. Ne poate proteja de situații periculoase, dar ne poate ține departe de experiențele care schimbă viața. Și este înrădăcinată în femei încă de la o vârstă fragedă. Sunt atât de multe lucruri de care femeile nu trebuie să se teamă, dar de care simt că ar trebui să le fie. Din acest motiv, frica este o problemă feministă. Femeile nu vor realiza tot ceea ce sunt capabile până când nu le vom învăța să se teamă de aceste realizări și de riscurile necesare pentru a le atinge.
Iată câteva temeri cu care nicio femeie nu ar trebui să fie împovărată vreodată – și cum eliberarea lor te poate elibera.
1. Eșec
Multe femei cresc gândindu-se că, dacă nu sunt perfecte, nu sunt iubibile. A-ți da permisiunea de a eșua deschide ușa pentru a încerca lucruri pe care altfel nu le-ai fi încercat niciodată. Când nu ești dispusă să eșuezi, nu ești dispusă să-ți asumi riscuri. Și când nu îți asumi riscuri, rămâi în zona ta de confort și viața ta devine stagnantă.
2. Să facă primul pas
Femeile au mai puțin de o treime probabilitatea ca bărbații să înceapă o conversație pe site – dar nu ar trebui să fie. De fapt, femeile ar trebui să facă mai des prima mișcare, deoarece au mai mult succes atunci când o fac. Femeile care trimit primul mesaj au de două ori mai multe șanse să primească un răspuns decât bărbații. 3. Să nu dezamăgească
Femeile sunt învățate să fie pe placul oamenilor, dar când îți dai permisiunea de a nu mulțumi pe toată lumea, începi să te simți mult mai liberă și mai puțin constrânsă.
4. Să se îngrașe
Femeile se supun la toate felurile de tortură pentru a pierde în greutate sau a evita creșterea în greutate. Fără să ne dăm seama, mulți dintre noi ne străduim să slăbim sau să evităm să ne îngrășăm nu pentru sănătatea noastră, ci pentru că asociem a fi mai slab cu a fi mai bun.
5. Să fie în Centrul Atenției
După ani în care au fost întrerupte, li s-a supravegheat discursul și li s-a spus că sunt prea agresive, femeile învață să-și minimizeze realizările. Este uman să-ți placă atenția și validarea, iar majoritatea oamenilor nu te vor penaliza pentru că ai stai câteodată în lumina reflectoarelor.
6. Să spună NU
Deoarece femeile sunt învățate că scopul lor în viață este mai mult de a asculta bărbații și de a mulțumi oamenilor în general, a spune NU este o teamă uriașă pentru multe femei. Femeile nu ar trebui să aibă această frica si să nu uite ca sunt stăpâne pe mintea si pe corpul lor.

Lasă un comentariu