Cele mai misterioase societăți secrete și cum controlează ele lumea

Societățile secrete au existat încă de la începutul timpurilor. Au înflorit în multe locuri diferite, cu secrete, intrigi și mult mister, ținându-i la periferia conștiinței noastre.
Aceste societăți secrete ne controlează cu adevărat guvernele? Regii și reginele din întreaga lume s-au înscris efectiv ca membri ai unora dintre aceste cluburi? Pentru a intra în spiritul Summer of Secrets, să privim mai îndeaproape patru dintre cele mai misterioase societăți secrete și secretele pe care le dețin.
1. Illuminati
Illuminati a fost înființat în Bavaria, Germania, în 1776. Fondatorul a fost Adam Weishaupt, care a început organizația în opoziție cu puternica Biserică Catolică. Weishaupt a vrut să renunțe la religia organizată și să introducă noul concept de „iluminare prin rațiune”. El și-a crescut rapid mișcarea, inspirându-se din alte organizații, inclusiv din francmasoni, iezuiți și Misterele celor șapte înțelepți din Memphis.
Weishaupt a muncit din greu pentru a recruta membri, chiar infiltrăndu-se în loji francmasone pentru a aduce oamenii la mișcarea sa. Secretele Illuminati rămân ascunse odată cu utilizarea cifrelor și a codurilor pentru toate comunicările și a poreclelor de inspirație clasică pentru toți membrii. Fondatorul era cunoscut ca „Spartacus” printre membri.
2. Bilderberg
Întâlnirea Bilderberg din 1954 a reunit unii dintre cei mai puternici politicieni ai lumii din toată Europa și America de Nord. A fost numit după Hotelul de Bilderberg unde a avut loc și a fost organizat inițial pentru a îmbunătăți relațiile dintre Europa și America. Întâlnirile Bilderberg sunt complet private, dar nu strict secrete, precum Illuminati sau Francmasonii. Întâlnirile au atras mulți participanți de mare profil de-a lungul anilor, de la Margaret Thatcher la Henry Kissinger și Tony Blair la Bill Clinton.
Membrii sunt legați de Regula Chatham House, ceea ce înseamnă că nu pot împărtăși nimic din ceea ce se întâmplă în cadrul întâlnirilor. Teoriile conspirației sunt inundate de deciziile politice majore care ar fi putut avea loc la fiecare întâlnire Bilderberg. Unii susțin că aproape toate alianțele politice dintre Europa și America sunt făcute și rupte la întâlnirile Bilderberg.
3. Cavalerii Templieri
Cavalerii Templieri a fost desființat cu sute de ani în urmă… sau nu? Inițial a fost o bandă de războinici dedicată protejării pelerinilor creștini în timpul cruciadelor. A fost fondată în 1118, iar membrii erau obligați să respecte un cod de etică foarte strict, care nu includea jocurile de noroc, alcoolul sau limbajul profan. Legenda ne spune că Cavalerii Templieri au fost dizolvați în 1312 din cauza presiunii din partea coroanei franceze.
Cu toate acestea, oamenii susțin până astăzi că ar putea exista încă membri care operează în întreaga lume. Teoriile conspirației sugerează că Cavalerii Templieri încă mai au membri care păzesc artefacte creștine neprețuite, cum ar fi Giulgiul din Torino și Sfântul Graal. Romanul extrem de popular al lui Dan Brown, Codul lui Da Vinci, a readus misterul Cavalerilor Templieri în ochii publicului.
4. Francmasoni
Francmasonii sunt poate cea mai faimoasă societate secretă care a existat vreodată. Organizația a fost fondată în 1717, iar membrii susțin că nu este o religie, deși sunt încurajați să creadă în existența unui „Mare Arhitect al Universului”. Acest lucru îi pune în conflict direct cu organizațiile religioase, iar Biserica Catolică ia condamnat pentru prima dată pe francmasoni în 1738. Francmasonii au fost acuzați în mod regulat că doresc să înceapă propria lor ordine mondială, dar membrii lor resping întotdeauna acest lucru. Secretul învăluit al întâlnirilor și întâlnirilor lor sugerează că nu vom ști niciodată cu adevărat ce se întâmplă în spatele ușilor închise ale lojilor masonice. Dacă vrei să afli mai multe, așa cum spun francmasonii „Tot ce trebuie să faci este să întrebi”.

 

Lasă un comentariu