Nadia Comăneci, mesaj pentru sportivii români ce vor merge la olimpiadă: „Nu uitaţi că medaliile se câştigă în sala de antrenament!”

Nadia Comăneci le-a transmis un mesaj sportivilor români care vor participa la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Reamintim că ea a fost prima gimnastă din lume, care a obținut nota 10 la JO. Zeița de la Montreal reușea atunci exercițiul perfect și avea să schimbe fața gimnasticii, devenind un star cum România nu mai avusese.
Nadia Comăneci, mesaj pentru sportivii români
Fosta gimnastă Nadia Comăneci, cvintuplă campioană olimpică şi sportiva care a obţinut prima notă de 10 la această disciplină, așteaptă cu nerăbdare Jocurile Olimpice de la Paris. Sportivii români și-au propus să obțină cât mai multe medalii. Ministrul Sportului, Eduard Novak, a spus la rândul său că se aşteaptă ca sportivii români să obţină 6-8 medalii la Jocurile Olimpice de la Paris.
”Nu uitaţi că medalii se câştigă în sala de antrenament”
Mai e un an până la Jocurile Olimpice Paris 2024. Ştiu că aşteptarea marelui eveniment naşte emoţie. Folosiţi-vă energia pentru a rezista pregătirii fizice şi nu uitaţi că medaliile se câştigă în sala de antrenament. Pregătiţi-vă mental pentru cel mai important eveniment din carieră şi aveţi curaj şi încredere că veţi putea reuşi aşa cum în urmă cu 47 de ani, împreună cu echipa de gimnastică, am demonstrat că imposibilul este posibil, prin voinţă, antrenament şi multă pasiune. Succes tuturor la antrenamente şi felicitări celor care au organizat acest eveniment.”, a spus Nadia Comăneci, într-un mesaj video prezentat, miercuri, la sediul COSR.
Mesajul Nadiei Comăneci vine în condițiile în care România are calificaţi la Jocurile Olimpice de la Paris cinci sportivi de la trei discipline. Este vorba despre Andrea Miklos şi Delvine Relin Meringor (atletism), David Popovici şi Vlad Stancu (înot) şi Lăcămioara Perijoc (box).
Ce așteptări are David Popovici de la Jocurile Olimpice
David Popovici este primul român care s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Sportivul legitimat la CS Dinamo a spus în cadrul unui interviu care sunt așteptările sale pentru cea mai importantă competiție a anului viitor.
Important e să nu te minţi, o să fie greu. Orice probă nouă este foarte grea, pregătiţi-vă mental, eu asta fac. Nimănui nu-i place să piardă, dar nu detest asta. Aş prefera să iau un loc mai jos în clasament, atât timp cât îmi iese o cursă aşa cum îmi doresc eu să îmi iasă.”, a declarat David Popovici după ce a terminat Campionatele Naţionale cu 6 medalii de aur, într-o intervenție la TVR.

sursa – https://www.playsport.ro/nadia-comaneci-mesaj-de-interes-national-ce-se-va-intampla-in-2024-am-demonstrat-ca-imposibilul-e-posibil-315771

Lasă un comentariu