Cele mai stranii coincidențe din istorie care te vor uimi cu adevărat

„Coincidențe” se întâmplă tot timpul, nu există nicio îndoială despre asta. Mai jos, am adunat unele dintre cele mai înfiorătoare coincidențe care au avut loc vreodată în lume.
13. Barack Obama a câștigat alegerile prezidențiale din 4 noiembrie 2008, iar a doua zi, una dintre combinațiile câștigătoare de la Loteria Illinois a fost 6-6-6
12. În timp ce astronomul sud-african Daniel du Toit și-a încheiat prelegerea spunând că moartea poate lovi oricând, s-a așezat și și-a pus o bomboană de mentă în gură. Apoi s-a sufocat cu acea bomboană.
11. Întrucât Turnurile Gemene au fost lăsate fără intenție de echipa de dezvoltare pentru jocul lor video Deus Ex, lansat în 2000, explicația din joc spunea că clădirile au fost doborâte de un atac terorist.
10. Plăcuța de înmatriculare a mașinii în care a fost asasinat arhiducele Franz Ferdinand era A III 118. Incidentul a declanșat Primul Război Mondial, care s-a încheiat cu un armistițiu pe 11-11-18, la ora 11.
9. În 2002, un finlandez în vârstă de 70 de ani a fost ucis de un camion în timp ce traversa o autostradă cu bicicleta. Geamănul său identic a murit în exact aceleași circumstanțe, la mai puțin de o milă pe aceeași autostradă, doar două ore mai târziu.
8. În 1883, Henry Ziegland și-a părăsit iubita de multă vreme, care, având inima frântă, s-a spânzurat. Pentru a-și răzbuna moartea, fratele ei l-a vânat pe Ziegland, iar când l-a găsit, l-a împușcat în cap. Deși Ziegland a căzut la pământ și a părut mort, glonțul doar i-a zgâriat obrazul și s-a terminat într-un copac din apropiere. Fratele fetei, neștiind că victima lui era încă în viață, s-a sinucis. Ziegland a supraviețuit, dar câțiva ani mai târziu, când a încercat să doboare acel copac cu dinamită, a murit în timp ce explozia i-a trimis glonțul direct în craniu.Â
7. Povestea ui Arthur Gordon Pym din Nantucket a lui Edgar Allan Poe a fost publicată în 1838. Cartea spune povestea a patru bărbați naufragiați pe mare. În disperarea lor, bărbații ucid și mănâncă un cabanier pe nume Richard Parker. După patruzeci și șase de ani de la publicarea cărții, o navă numită Mignonette s-a scufundat, iar cei patru supraviețuitori l-au ucis și l-au mâncat pe cabanierul al cărui nume era Richard Parker.
6. Samuel Clemens, cunoscut sub numele de Mark Twain, s-a născut în 1835, iar nașterea sa aproape a coincis cu apariția cometei Halley. Mai târziu a glumit că va muri când cometa se va întoarce. În 1910, când cometa Halley era cea mai strălucitoare, Mark Twain a murit în urma unui atac de cord.
5. Pe 20 septembrie 1911, transatlanul RMS Olympic s-a prăbușit într-o navă de război britanică numită HMS Hawke. Deși nava a fost grav avariată și aproape s-a răsturnat, nu au fost răniți grav sau uciși.
Una dintre cele mai mari tragedii de nave din toate timpurile este scufundarea Titanicului, care a avut loc 7 luni mai târziu, ucigând peste 1.500 de oameni.
În dimineața devreme a zilei de 21 noiembrie 1916, HSMS Britannic – cea mai mare și cea mai recentă navă de clasă olimpică a White Star Line, a fost zguduită de o explozie. S-a scufundat în Marea Mediterană cincizeci și cinci de minute mai târziu, ucigând treizeci de oameni la bord. Încă nu se știe ce a provocat explozia – o torpilă sau o mină subacvatică.
Aceste trei dezastre de nave au două lucruri în comun – au fost fabricate de aceeași companie de transport maritim și o asistentă a fost prezentă pe toate când au avut loc dezastrele. Ea a supraviețuit tuturor acestor accidente.
4. Un francez pe nume Jean Marie Dubarry a fost executat sub acuzația de uciderea tatălui său la 13 februarie 1746. Un secol mai târziu, pe 13 februarie, un alt bărbat a fost executat pentru patricid. Îl chema tot Jean Marie Dubarry.
3. Un baron francez, Rodemire de Tarazone, a fost ucis de Claude Volbonne în 1872. Cu douăzeci de ani înainte, tatăl baronului de Tarazone fusese și el ucis de un bărbat pe nume Claude Volbonne.
2.  Pe 28 iulie 1900, regele Umberto I al Italiei lua masa într-un restaurant din orașul Monza. Spre uimirea sa, a descoperit că proprietarul restaurantului semăna complet cu aspectul lui și se mai numea Umberto. Soțiile lor aveau și ele același nume, iar deschiderea restaurantului a avut loc în aceeași zi cu încoronarea regelui Umberto. Ambii Umberto au fost uciși a doua zi, în incidente fără legătură unul cu altul.
1. Trei bărbați au fost găsiți vinovați de uciderea lui Sir Edmund Berry și au fost executați la Greenberry Hill din Londra pe 26 noiembrie 1911. Numele lor erau Green, Berry și Hill.

Material tradus, ne cerem scuze pentru eventualele erori

 

Lasă un comentariu