De unde venim şi încotro ne îndreptăm? Află care este scopul existenţei pe Pământ

De unde venim şi încotro ne îndreptăm? Care este scopul existenţei pe Pământ? Sunt întrebări pe care toţi oamenii le au la un moment dat.
„Nu există soare fără umbră, și este esența umbrelor să se întâlnească cu lumina. Nu există frumusețe fără imperfecțiune, și este esența imperfecțiunii să ne trezească dorința de frumusețe. Nu există viață fără moarte, și este esența morții să ne amintească de prețiosul dar al vieții. Nu există om fără suflet, și este esența sufletului să căutăm înțelesul.”
Aceste cuvinte subliniază ideea că viața noastră are sens prin contrastul dintre opuse și prin căutarea frumuseții, înțelegerii și semnificației în mijlocul acestor opuse. Ele ne amintesc că în căutarea noastră a sensului și scopului, găsim valoare în fiecare aspect al existenței noastre, chiar și în provocările și incertitudinile pe care le întâlnim pe drumul nostru.
„Suntem, în primul rând spirite întrupate în materie și felul în care ne gestionăm acest spirit în această existenţă are foarte mare legătură cu felul în care realitatea noastră exterioară ajunge să ne trateze, să se poarte cu noi şi, mai mult, tot ceea ce facem în această existenţă ca spirite întrupate în materie are foarte mare legătură cu tot ceea ce am făcut în trecut, în toate încarnările precedente dar şi cu tot ceea ce spiritul nostru va realiza după ce va termina cu această întrupare terestră.
Spiritul are în el capacitatea de a se vedea ca şi existenţă atemporală şi ca şi existenţă eternă şi astfel îşi organizează toate încarnările în funcţie de lecţiile karmice care au rămas încă nestudiate. Ceea ce pentru noi, ca şi persoane întrupate, poate deveni haotic sau poate deveni chiar o provocare sau spunem ne-am născut fără noroc, sunt bătut de soartă, am ghinion, de ce alte persoane au mai mult noroc decât mine? Când, de fapt, spiritul nostru ne ţese această pânză karmică şi noi trebuie să vedem cum anume mergem pe principiile spiritului nostru fără să ne neglijăm drept fiinţe întrupate în această existenţă”, spune Ana Maria Ducuţă, doctor în istorie.

 

 

Lasă un comentariu