9 semne neașteptate de inteligență, nu te-ai fi gândit niciodată la ele

Este un adevăr trist că sistemul nostru de învățământ se concentrează prea mult pe notele și notele tuturor la aceeași scară. Acest tip de sistem nu este niciodată capabil să identifice inteligența adevărată. Așa că am întocmit o listă cu câteva semne subtile de inteligență. Vezi singur unde stai!
1) Sunteți empatic față de ceilalți.
Psihologii cred acum că a avea un coeficient emoțional ridicat este foarte important pentru a fi numit „persoană inteligentă”. Oamenii inteligenți sunt în general în ton cu emoțiile oamenilor din jurul lor. Ești foarte conștient de lucrurile din jur și astfel poți prinde orice energie din apropiere. Empatia leagă două persoane la un nivel foarte personal și, astfel, pentru a putea face acest lucru, este foarte necesar un nivel ridicat de inteligență.
2) Înțelegi cât de mult nu știi
Nu ți-e frică niciodată să-ți accepți greșelile și să înveți lucruri noi în fiecare zi. De asemenea, fiind deschis la minte, ești capabil să faci o alegere bine informată și astfel poți să-ți aperi mai bine punctul de vedere.
3) Curiozitatea peste medie
Multe studii au demonstrat că un copil curios și deschis are mai multe șanse să devină o persoană mai curios din punct de vedere intelectual mai târziu în viață. Curiozitatea nu oferă doar cunoștințe, ci și experiențe noi.
4) Nu te subestimezi sau te supraestimezi.
Trebuie să fi întâlnit oameni, care cred că știu totul. Ei dezvoltă un punct de vedere foarte părtinitor despre orice. Chestia cu acești oameni este că nu sunt capabili să crească pe deplin ca individ. Într-un studiu, s-a dovedit că oamenii mai puțin inteligenți își supraestimează abilitățile cognitive.
5) Ești un expert în sarcasm și glume seci
Ar putea fi surprinzător să știm că oamenii care fac glume prostești sunt mult mai probabil să fie „inteligenți” decât un om obișnuit. Un motiv din spatele acestui lucru poate fi acela că numai o persoană inteligentă poate improviza din mers.
6) Îmbrățișați singurătatea și evitați acțiunile sau conversațiile inutile.
Din cele mai vechi timpuri, oamenii au crezut că cei care nu vorbesc cu alții sunt foarte inteligenți. Introvertiții doresc doar să-și îndeplinească nevoile cu strictul minim și, în timp ce fac acest lucru, formează o legătură sacră cu mintea. Astfel, creierul funcționează puțin diferit pentru ei.
7) Cele mai ciudate ore ale nopții sunt cele mai productive ore pentru tine.
S
tudiile au arătat în mod clar că oamenii care dorm până târziu și se trezesc dimineața devreme au mult mai multe șanse să aibă un intelect mai înalt.
8) Îți place să mesteci „gumă”
Se spune că substanțele chimice din gingie vă ajută la circulația sângelui. Un alt studiu a arătat că dacă mesteci o gumă de mestecat în timp ce te pregătești pentru test, poți folosi legăturile create de creier pentru a stoca informațiile. Oamenii inteligenți simt chiar și cea mai mică diferență și astfel aleg să mănânce o gumă de mestecat pentru a memora lucrurile cu ușurință.
9) Tragi deseori pui de somn scurt
Ei bine, vă puteți gândi, ce se întâmplă cu inteligența și somnul? Multe studii au arătat că oamenii care trag un pui de somn sunt mai deștepți.

Lasă un comentariu