Cum putem rămâne optimiști atunci când lumea din jurul nostru este plină de rău și negativitate

Este ușor să începem să credem că lumea este împotriva noastră. Acest lucru poate epuiza o cantitate mare de energie din viețile noastre, ceea ce face foarte dificil pentru noi să facem față tuturor dificultăților cu care ne confruntăm zilnic pe măsură ce trecem prin viață. Și nu doar evenimentele catastrofale ne mănâncă. Sunt rele când apar, dar în fiecare zi, toate micile neplăceri încep să se adune și să ne rodească chiar spiritele. Este ușor să începem să credem că lumea este împotriva noastră.
Dar există speranță pentru o viață mai rodnică, mai liniștită și mai satisfăcătoare. O greșeală importantă pe care o facem adesea este să dăm vina pe alții pentru nenorocirile noastre. Devine ușor să critici și să învinovățim pe alții, dar aceasta este o abordare foarte negativă și nu rezolvă nimic, pentru că nu avem control asupra vieții altora și nu ar trebui să încercăm niciodată să exercităm controlul asupra altor adulți.
O modalitate mai bună este să ne uităm la noi înșine și să ne gândim la propriul comportament, să încercăm să fim obiectivi în studierea propriilor deficiențe și să ne concentrăm pe îmbunătățirea noastră din interior.
Este important să fii selectiv în alegerea prietenilor. Prietenii pot avea o influență mult mai mare asupra vieții noastre decât am putea crede, așa că este vital să căutăm prietenii de susținere și înălțătoare.
Prea multă mass-media negativă nu ajută la nimic. Mass-media, în general, prosperă prin insuflarea fricii în telespectatorii săi, o vedem la alegerile din acest an și o vedem în discuțiile constante despre terorism și frica de alte calamități. Există emisiuni de televiziune care nu fac altceva decât să ne ofere o programare apocaliptică care nu discută decât despre diferitele capete violente și înfiorătoare ale pământului. Există o mulțime de surse pozitive de informare și divertisment și aceasta este ceea ce ne va ajuta să avem și să menținem o atitudine mai pozitivă față de viață.
Este bine să ieși în aer liber și să apreciezi natura. Chiar și o plimbare într-un parc poate fi revigorantă și calmează mintea și spiritul. Oamenii din orașe trăiesc de obicei sub o mare stres. Aglomerația, zgomotul, traficul și un aer general de activitate fără scop nu sunt propice unui stil de viață liniștit. Relaxarea este extrem de importantă. Oricât de încărcate ar fi ziua noastră, ar trebui să ne străduim să găsim timp pentru o mică pauză din când în când să stăm pe spate și să ne relaxăm, chiar dacă doar pentru zece sau cincisprezece minute.
Este important să acordăm atenție comportamentului nostru de zi cu zi. Ne încruntăm, mergem cu o atitudine negativă? Când ni se oferă o corvoadă, o acceptăm cu un zâmbet pozitiv sau cu o privire mohorâtă de disperare că ar trebui să ni se dea încă o corvoadă pe care să o adăugăm la povara noastră deja supraîncărcată? Acordând atenție acțiunilor noastre și interacțiunilor noastre cu ceilalți, putem vedea rapid modalități de a ne îmbunătăți perspectiva asupra vieții și de a deveni o persoană mai pozitivă.
În această viață, adevărul este că avem foarte puțin control asupra a ceva, chiar și asupra noastră, dar puținul pe care îl putem controla ar trebui să devină un punct de focalizare. Încercarea de a controla ideile, comportamentul sau gândurile altora dacă este inutilă și nu face decât să mărească un sentiment de negativitate.
O parte foarte importantă a fi o persoană pozitivă este să înveți să fii plin de compasiune. Oamenii din jurul nostru pot fi negativi, au mințile și spiritele închise, pot fi foarte stabiliți în felul lor și încăpățânați, dar nu ar trebui să permitem niciodată ca acest lucru să ne atingă. A ne certa sau a fi în dezacord cu ei nu ne câștigă nimic. Singura noastră speranță este să creăm un mediu pozitiv în jurul nostru prin compasiune și înțelegere a dificultăților întâmpinate de alții.
O minte liniștită este un obiectiv care trebuie căutat încă de la începutul autoperfecționării. A avea conflicte și agitație în mintea noastră creează negativitate. Scopul unei minți pașnice este de a depăși acest lucru. Mulți consideră că meditația, chiar dacă doar pentru câteva minute pe zi, poate fi de mare ajutor.
Singura schimbare reală pe care o putem face în această lume este în sinea noastră. Putem fi schimbarea pe care vrem să o vedem. Singura modalitate de a da deoparte negativitatea este ca noi să ne proiectăm atitudinea pozitivă și poate ajuta la transformarea lumii într-un loc mai bun pentru toți. Să facem primul pas și să începem astăzi spre a deveni o persoană mai bună.

 

Lasă un comentariu