De ce femeia care umblă este considerată o „femeie ușoară” dar bărbații nu sunt puși la zid pentru asta?

În principiu, toți oamenii au aceleași nevoi. Cu toții vrem să ne înconjurăm de oameni cărora le pasă de noi și care vor fi acolo prin greu și subțire. Din punct de vedere biologic, nevoile ambelor sexe sunt aceleași, cu câteva diferențe, dar aceste diferențe nu au prea multă greutate. Dar ceea ce îi face pe bărbați și femei să-și dorească și să aibă nevoie de lucruri diferite nu este biologia și diferențele în ADN-ul lor.
Sunt așteptările societății și modul în care oamenii sunt crescuți în funcție de sex și gen. Aceste tipuri de idei afectează tot felul de interacțiuni societale. De exemplu, în grupuri de bărbați, veți vedea cum se felicită unul pe altul pentru că „au punctat” și au reușit să aibă o aventură cu încă o femeie. Pe de altă parte, bărbații interesați să creeze o conexiune cu o femeie sunt adesea batjocoriți și considerați prea emoționali sau slabi.
Asta nu înseamnă că nu există fete care se întâlnesc cu ocazie. Multe femei își doresc o relație de tip „fără stări atașate”. Dar, odată ce obțin această fază din sistemul lor, nu vor mai aștepta. În schimb, se vor pune acolo și vor căuta o conexiune semnificativă. Și deși aceasta este o abordare obiectiv mai bună, este, de asemenea, mai ușor pentru femei să caute această legătură fără judecată.
Fiecare femeie crește auzind că ar trebui să găsească dragostea și să se străduiască pentru o relație care să dureze toată viața. Dar asta nu înseamnă că femeilor le este ușor să își găsească partenerul potrivit. Sunt considerate „ușoare” și privite cu dispreț dacă au prea multe relații ocazionale. Pe de altă parte, dacă decid să fie singure, vor fi bombardate de întrebări cu privire la decizia lor de către toți cei care le cunosc.
Din păcate, o femeie singură este compătimită și văzută ca având o viață incompletă. Așa că, adesea, se simt forțate să fie cu cineva, chiar dacă nu il iubesc. Dar, odată ce o femeie înțelege ce vrea inima ei, nu va permite altora să o doboare. Dacă își deschide inima, va lupta pentru a găsi dragostea pe care și-a imaginat-o întotdeauna. Și nu va aștepta ca partenerul perfect să-i cadă în poală. În schimb, se va aprecia mai mult și va căuta pe cineva care să o facă fericită. Și nu va aștepta pe cineva care nu știe cum să o trateze corect. O femeie vrea să fie respectată și tratată ca un egal de partenerul ei.
Deci, majoritatea femeilor nu mai suportă ca cineva să le trateze ca fiind inferioare. Ca să nu mai vorbim că nu despre asta este dragostea. Dragostea nu înseamnă să ai pe cineva care să gătească și să curețe pentru tine. Și femeile devin din ce în ce mai conștiente de valoarea lor și de modul în care ar trebui să fie tratate. Acesta este motivul pentru care nu își vor da inima oricui.

 

Lasă un comentariu