Pisica folosită ca terapie. De ce ne poate vindeca cu simpla ei prezență

Animalele joacă un rol foarte important în terapiile alternative. Printre ele se află și pisica, recomandată în special persoanelor care suferă de o tulburare mintală sau care au un nivel slab al stimei de sine.
Pisicile sunt animale calme, independente și foarte curate în mediul în care trăiesc. De aceea, nu veți avea nevoie de o atenție specială cum este cazul câinilor.
Pisica de terapie ajută la reducerea stresului, anxietății și hipertensiunii. Conform unui studiu condus de Karen Allen de la Universitatea Buffalo din New York, cercetător în medicină, oamenii ce aveau animale de companie acasă (pisici sau câini) se confruntau foarte puțin cu probleme legate de stres.
În consecință, adoptarea unei pisici, presupunând împărțirea spațiului de locuit și grija pentru ea, poate fi extrem de benefică pentru sănătatea dvs.
Avantajele pisicilor de terapie
-Dezvoltă empatia.
-Contactul fizic contribuie la dezvoltarea personală și emoțională. Iată de ce sunt aliați de nădejde ai copiilor ce au probleme cu încrederea în sine sau ale persoanelor care trăiesc izolate dintr-un motiv sau altul (de exemplu vârstnicii din centrele special).
-Se consideră că torsul, sunetul tipic pe care-l emit pisicile, dă siguranță, încredere și calm.
-Pisica de terapie oferă informații importante despre Alzheimer sau autism.

 

Lasă un comentariu