6 motive pentru care singurătatea e mai bună decât compania cuiva toxic și nepotrivit

Știați că au fost efectuate multe studii despre modul în care relațiile toxice vă pot afecta psihicul? Whitehall II s-a ocupat de unul deosebit de interesant în 1985.
Acest studiu a examinat 10.000 de participanți pe parcursul a 12 ani. Oamenii din acest experiment au mărturisit că au relații toxice care le-au adus o mare suferință. Un interes deosebit a fost faptul că oamenii cu poziții sociale mai scăzute păreau să aibă relații mai negative decât cei cu clase sociale înalte.
Cel mai important lucru pe care l-a arătat studiul a fost că oamenii care aveau relații toxice în cercul lor interior erau mai predispuși să dezvolte probleme cardiace. Relațiile celor mai apropiați îți pot fi cele mai otrăvitoare, afectându-ți sănătatea. Ce va fi nevoie dacă asta nu vă oferă un motiv suficient de bun pentru a tăia cablul?
Dacă te lupți să fii singur, atunci iată câteva motive pentru care a fi o petrecere a unuia nu este atât de rău.
1. Persoanele singure tind să fie mai sănătoase
Acum este momentul să te concentrezi asupra sănătății tale. Puteți pierde în greutate și vă puteți crește imunitatea. Mulți oameni în relații spun că nu au timp să facă mișcare.
Cu toate acestea, odată ce ai despărțit acea persoană toxică din viața ta, ai mai mult timp să te concentrezi asupra sănătății tale.
2. Sunt mai buni la a face și a economisi bani
Când doar unul dintre voi poate hrăni, îmbrăca și plăti utilități, puteți economisi bani. În plus, poți folosi acest timp pentru a-ți îmbunătăți cariera, continuându-ți studiile sau schimbându-ți locul de muncă.
Vă puteți transfera într-un alt stat sau țară dacă nu aveți cineva care vă reține. S-ar putea să se deschidă uși pe care nu credeai că este posibil. Mulți oameni singuri sunt mai buni la economisirea banilor, deoarece pot învăța să trăiască cu mai puțin.
3. Au mai mult timp liber
Nu trebuie să te grăbești acasă după muncă în fiecare noapte pentru a te sclavi peste o sobă încinsă. Poți să te apuci de un nou hobby și să te înconjurești de oameni noi și incitanți. S-ar putea să vă alăturați unui club de carte sau de degustare de vinuri. Imaginația îți limitează doar opțiunile.
4. Oamenii singuri iubesc filantropia
Mulți oameni se grăbesc să ia medicamente antidepresive atunci când viața le dă lovituri pe care nu le pot depăși. Cu toate acestea, unul dintre cele mai bune medicamente pe care le puteți lua pentru a vă ajuta mintea este altruismul.
Veți găsi mulțumire în viață făcând voluntariat la un eveniment caritabil sau la o ciorbă. Aici vei învăța cât de binecuvântat ești și vei învăța să dai înapoi altora.
Reclame
5. Au mai mult timp pentru familie și prieteni
Acum că nu veți avea vechea minge și lanțul atârnat în jurul picioarelor voastre, puteți fi liber să vizitați prietenii și familia. Nu va trebui să vă faceți griji că pierdeți nunți, reuniuni de familie sau alte evenimente, deoarece nu aveți timp sau partenerul dvs. toxic nu a vrut să meargă.
6. Ei culeg recompense emoționale din singurătate și autosuficiență
Unora le place să fie singuri. Nu înseamnă că vrei să fii singur tot timpul, dar îți place liniștea care vine din a fi singura persoană din casă.
Îți place că poți să-ți suni muzica cât de tare vrei și să urmărești orice emisiune de televiziune alegi. Să știi că nu trebuie să răspunzi nimănui de ce nu ai început mâncărurile până azi dimineață în loc de aseară. Tu ești șeful tău și poate fi eliberator din punct de vedere emoțional să nu ai cui să răspunzi.
relație toxică

Lasă un comentariu