Vitaminele iernii sau ce este bine să luăm în sezonul rece pentru o sănătate mai bună

În mod surprinzător, mulți oameni se luptă cu simptome precum oboseala și depresia ușoară în timpul iernii, dar puțini își dau seama că motivul problemelor lor ar putea fi deficiența de vitamine.
Adesea presupunerea este: „Mănânc alimente normale și duc o viață normală, întotdeauna m-am descurcat fără suplimente sau ajutor suplimentar!” Adevărul este că hrana și stilul de viață pe care îl considerăm „normal” nu sunt întotdeauna suficiente pentru a ne menține sănătoși și plini de energie – mai ales dacă trăim într-o regiune cu puțină lumină solară în timpul iernii, experimentăm stres sau suferim de anumite probleme de sănătate care afectează absorbția. de nutrienti.
De asemenea, este bine să ne amintim că vremea rece poate afecta întregul corp în mai multe moduri, adăugând provocări suplimentare. La urma urmei, corpul nostru nu este o mașină!
Iată cinci vitamine care te oot ajuta în sezonul rece
1. Ulei de pește Omega 3 – Susține-ți creierul, inima și vederea
Uleiul de pește Omega 3 ar trebui să facă parte din rutina ta de sănătate. Acizii grași Omega-3 reduc inflamația și scad riscul de boli. Ele sunt, de asemenea, importante pentru memoria creierului, performanță, piele sănătoasă și funcții comportamentale.
2. Vitamina D – Sprijin pentru oasele si sistemul imunitar
Iarna lumina soarelui nu conține suficientă radiație UVB în timpul iernii (octombrie până la începutul lunii martie) pentru ca pielea noastră să poată produce vitamina D. Deoarece este dificil să obținem vitamina D numai din alimente, este adesea recomandat să luați o supliment în timpul lunilor de iarnă pentru a evita o deficiență de vitamina D.
3. Vitamina C – Susține-ți sistemul imunitar și pielea sănătoasă
De mult se știe că vitamina C contribuie la funcționarea normală a sistemului imunitar. Prin urmare, nu este de mirare că mulți oameni se bazează pe puterea vitaminei C, mai ales în lunile de iarnă, când vine sezonul rece. Când se răcește, pielea și părul nostru suferă. De obicei, aceasta se manifestă ca uscăciune a pielii sau o sensibilitate suplimentară.
4. Zinc pentru raceli, eruptii cutanate si sustinere imunitara
Zincul este recunoscut pe scară largă ca fiind unul dintre cele mai esențiale minerale cunoscute de om. Este implicat în numeroase procese importante ale corpului, susținând metabolismul normal al macronutrienților, funcția imunitară și menținerea normalului.
5. Vitamina B pentru energie suplimentară iarna
Deficitul de vitamina B12 poate cauza o serie de probleme grave de sănătate. Acestea se dezvoltă de obicei treptat, dar se pot agrava dacă afecțiunea nu este tratată. Nivelurile scăzute de vitamina B12 au fost, de asemenea, asociate cu SAD și alte simptome depresive, cum ar fi schimbările de dispoziție și oboseala.

 

Lasă un comentariu