Singurătatea îți poate afecta sănătatea fizică și mentală. Nu ignora aceste semne

La un moment dat din viața ta te poți simți singur/ă sau izolat/ă de alți oameni și de lumea din jurul tău. Aceste sentimente sunt normale la un moment dat, dar sunt multe lucruri pe care le poți face pentru a le depăși.
Cum îmi pot afecta sănătatea singurătatea și izolarea?
Să ne simțim conectat cu ceilalți este important pentru bunăstarea noastră mentală și fizică și ne poate proteja împotriva anxietății și depresiei. Dacă te simți singur sau izolat social pentru o lungă perioadă de timp, s-ar putea să întâmpinați probleme fizice sau mentale sau să faci lucruri care sunt rău pentru tine.
1. Simptome fizice – cum ar fi dureri de cap, senzație de rău, dureri, senzație de oboseală, probleme de somn sau lipsă de motivație.
2. Condiții de sănătate mintală – cum ar fi depresia, senzația de anxietate, atacurile de panică sau senzația de paranoic.
3. Energie scăzută – te simți obosit sau nu ai motivație.
4. Probleme de somn — neputința de a adormi, de a rămâne adormit sau de a te trezi mult.
5. Probleme legate de dietă – cum ar fi creșterea în greutate, pierderea în greutate sau pierderea poftei de mâncare.
6. Sentimente negative – cum ar fi să te simți fără valoare sau fără speranță sau să te gândești la sinucidere.
7. Abuzul de substanțe – cum ar fi consumul mult de alcool, abuzul de medicamente sau consumul de droguri.
Ce poate ajuta?
Puteți face multe lucruri pentru a vă ajuta să depășiți singurătatea și izolarea și să vă îmbunătățiți viața.
Conectarea cu familia și prietenii
Când te simți singur, poate fi dificil să te conectezi cu ceilalți, dar asta este exact ceea ce trebuie să faci. Luați legătura cu un membru al familiei, un coleg de muncă sau un vecin. Vă poate ajuta să vă simțiți mai bine și este probabil că aceștia vor aprecia un apel, un mesaj sau un e-mail.
Ieși din casă și a fi activ/ă
Mergeți la cumpărături, înscrieți-vă într-un club sau înscrieți-vă pentru a studia. Exercițiile fizice sunt foarte importante pentru îmbunătățirea sănătății mintale. Cercetările au arătat că activitatea fizică regulată poate preveni depresia.
A te simți singur sau izolat pentru o lungă perioadă de timp sau fără un motiv evident ar putea fi un semn de depresie. Discutați cu medicul dumneavoastră, un consilier, prieteni buni și familia sau una dintre aceste organizații ar putea să vă ajute.

 

Lasă un comentariu