9 semne subtile că cineva nu te place. Fii atent/ă dacă le observi la cei din jur

Dacă nu ești foarte sigur/ă dacă o persoană îți place sau nu și nu îi poți întreba direct, îți vom oferi câteva sfaturi. Acordați o atenție deosebită modului în care cineva vă vorbește sau gesturilor pe care le face. De exemplu, dacă își strâng buzele în timp ce vorbesc, acest lucru poate arăta un sentiment de disconfort sau anxietate.
1. Se scarpină pe gât.
Acest lucru înseamnă adesea că sunt nesiguri cu privire la ceva sau că se îndoiesc de ceea ce spun. Desigur, acest tip de comportament poate fi și cochet, dar atunci când nu este cazul, acordați o atenție deosebită. De asemenea, dacă umerii lor se ridică spre urechi, ascunzându-și cumva gâtul, înseamnă în secret că nu sunt de acord cu tine sau că nu-ți spun tot adevărul.
2. Își mușcă buzele.
Dacă vezi că își strâng buzele, acesta este de obicei un semn că ceva nu este în regulă. Dacă vorbești cu ei și fac asta, ar putea indica faptul că se simt foarte inconfortabil în prezența ta. Dar poate însemna și că nu le place subiectul sau întrebarea pe care o puneți. Încercați să schimbați subiectul și aruncați o privire din nou la gura lor. Mai mult decât atât, mușcatul sau strângerea buzelor este o modalitate prin care se pot calma dacă se simt anxioși.
3. Păstrează distanța.
Dacă fac un pas înapoi în timp ce vorbesc cu tine, atunci ar putea semnala că doresc să păstreze o anumită distanță fizică sau emoțională față de tine. În acest caz, asta înseamnă probabil că se simt inconfortabil. Nu vorbim despre spațiul personal – de care avem cu toții nevoie – dar poți simți când cineva te ocolește intenționat. Chiar și distanța fizică este un indiciu. Și să fim sinceri: îi evităm și pe cei cărora nu ne iubim foarte mult.
4. Ei arată un zâmbet fals.
Poți detecta un zâmbet fals? Acordați o atenție deosebită unghiurilor buzelor și ridurilor din jurul ochilor. Un zâmbet autentic implică tone de mușchi ai feței. Deci, când cineva râde cu adevărat de gluma ta, poți vedea linii în jurul ochilor. Cele false nu implică atât de mulți mușchi și par încordate și forțate.
5. Nu te privesc în ochi.
Lipsa contactului vizual este, de la început, un semn rău atunci când vorbești cu cineva. Ar putea însemna că nu sunt atât de interesați de conversație, nu sunt atrași de tine sau că conexiunea ta nu este atât de autentică pe cât credeai. Mai mult, s-ar putea să te mintă, deoarece evitarea contactului vizual este un semn că ascund ceva.
6.  Răspund monosilabic
Dacă de fiecare dată când pui o întrebare sau începi o conversație, răspunsul lor este minim, atunci s-ar putea să nu fie atât de interesat de tine. Și nu poți face pe cineva să vorbească cu tine dacă nu vrea. Răspunsurile foarte scurte formate de la unul la 3 cuvinte arată că ar putea răspunde doar din obligație sau din politețe.
7. Își schimbă tonul vocii.
Tonul vocii stabilește tonul legăturii, sau așa spun ei. Probabil ați observat, totuși, că atunci când cineva vorbește într-un mod rece sau ascuțit, vrea să păstreze distanța – și veți simți că trebuie să faceți același lucru.

Lasă un comentariu