4 moduri de a dezvolta puterea imensă a minții tale subconștiente

Subconștientul este un spațiu de stocare cu capacitate nelimitată; toate amintirile tale, experiențele trecute, credințele cele mai profunde, tot ceea ce ai experimentat sunt stocate permanent. Subconștientul este o parte din tine care se află în afara conștiinței tale, care creează programe automate pentru a simplifica funcționarea în viață, fără a fi nevoie să fii atent la tot ceea ce faci.
Subconștientul nu încetează să fie activ, toată ziua și toată noaptea, indiferent dacă faci ceva sau nu. De asemenea, controlează toate funcțiile corpului tău, cum ar fi respirația, ritmul cardiac și chiar sistemul nervos.
Subconștientul îți controlează viața în 95% din timp. Pe de altă parte, în primii șase ani din viața ta, subconștientul tău este programat și este mult mai puternic decât mintea ta conștientă.
Dar cum îl poți reprograma pentru a face schimbări pozitive în viața ta? Gândurile tale au puterea de a se manifesta în realitate. Alegerile iti apartin.
1. Puterea afirmațiilor pozitive:
Este nevoie de timp pentru a-ți programa subconștientul cu înțelegerea „conștientă” actuală pe care ai dobândit-o, deoarece trebuie să distrugi vechile căi neuronale și să dezvolți noi conexiuni în creierul tău.
Dar ce este bine este că subconștientul învață prin repetare, așa a detectat tipare negative sau obiceiuri proaste. Prin afirmarea noilor tale credințe/programe sau moduri de a gândi în fiecare zi, îți poți schimba cu adevărat viața și realitatea.
În fiecare zi, fă-ți timp pentru a semăna semințele noii tale programe. Repetarea mantrelor sau a afirmațiilor pozitive are puterea de a vă ridica vibrațiile și de a vă imprima în subconștient.
2. Meditează.
Meditația te duce în tărâmuri mai profunde ale conștiinței, permițându-ți să accesezi subconștientul. În conștiința noastră de veghe, creierul nostru funcționează conform unui model „beta”. Această stare este legată de vigilență, dar și de stres, furie și anxietate. În meditație, tiparele creierului tău încetinesc și merg mai întâi la alfa, apoi la theta și, în meditație profundă, la un triunghi.
Cu o practică regulată, va deveni mai ușor, vei deveni observatorul gândurilor tale, în loc să fii distras. Lasă-ți gândurile să circule și nu reacționează. În acest moment veți începe să vă accesați subconștientul prin meditație.
3. Fii creativ/ă.
Dă frâu liber creativității tale exprimându-te într-un mod artistic, de exemplu prin pictură, desen, gătit, decor, sculptură, ceramică etc. Încurajându-ți creativitatea, te poți apropia de subconștientul tău.
4. Urmează-ți intuiția.
Intuiția este cea care leagă subconștientul și conștientul între ele. În practică, subconștientul tău comunică constant cu conștientul. Este vocea interioară, sau „intuiția”, pe care trebuie să o ascultați.
Există și alte modalități de a dezlănțui puterea minții tale subconștiente, cum ar fi hipnoterapia clinică, psihologia energiei și chiar divertismentul undelor cerebrale. Când începi să trăiești armonios cu sinele tău interior și cu starea ta de subconștient, îți vei transforma viața.

Lasă un comentariu