Mănâncă 6 măsline în fiecare zi. Ce se întâmplă cu inima, zahărul din sânge și somnul tău?

Măslinele conțin polifenoli și oleuropeină. Sunt doi antioxidanți puternici care întăresc sistemul imunitar datorită proprietăților lor antiinflamatorii. Polifenolii ajută creierul să scape de stresul oxidativ, să stimuleze memoria și să țină sub control glicemia.
Câte măsline poți mânca seara?
Unele site-uri de internet recomandă să mănânci legume nesărate înainte de culcare. Ele sting foamea și o putere relaxantă. Pe scurt, se pare că 6 măsline verzi nesărate înainte de culcare te fac să dormi mai bine. Nu există nicio confirmare științifică. Acestea ajută la reducerea riscului de ateroscleroză, sunt utile pentru creșterea colesterolului bun, oferă antioxidanți care chiar ajută la prevenirea bolilor de inimă. Au proprietăți analgezice datorită unei molecule numite olecanthal.
Când să mănânci măsline?
Nu există un moment al zilei potrivit pentru a le mânca. Ele protejează sistemul cardiovascular. Ele previn blocarea arterelor și reduc probabilitatea unui atac de cord. Cele negre sunt mai bogate în antioxidanți decât cele verzi. Nutrienții negre previn oxidarea colesterolului și ajută la prevenirea bolilor de inimă. Oferă grăsimi mononesaturate utile în reducerea riscului de ateroscleroză. Grăsimile mononesaturate pe care le dețin pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale.
Măslinele sunt bune pentru glicemie?
Ele
conțin oleuropeină care moderează zahărul din sânge la persoanele cu diabet. Oleuropeina este printre cei mai abundenți polifenoli prezenți în măsline. În plus, măslinele reduc colesterolul rău și tensiunea arterială, prevenind bolile cardiovasculare. Sunt bune pentru ochi datorită prezenței beta-carotenului, esențial pentru funcția vizuală. De asemenea, sunt bogate în fibre și acestea facilitează motilitatea intestinală prin promovarea digestiei și, de asemenea, stimulează apetitul.
Măslinele ajută digestia?
Au vitamina E care eliberează radicalii liberi și protejează împotriva cancerului. O cană de negru conține 17% din doza zilnică de fibre, care promovează sănătatea digestivă, ajutând la mișcarea alimentelor într-un mod sănătos. De asemenea, au un efect benefic asupra ulcerelor și gastritei.

Lasă un comentariu