„Politețea este limbajul care deschide toate ușile.” – Iată 20 de reguli de etichetă pe care nu ar trebui să le uităm niciodată

Un stil de viață de respect, politețea, bunătatea fac foarte mult bine în menținerea sănătății mentale și a respectului în relații și în societățile noastre, așa cum se arată în modul în care îi tratăm pe ceilalți din jurul nostru.
Iată 20 de reguli de bune maniere și de etichetă pe care toată lumea ar trebui să le cunoască (și să le urmeze!)
1. Timpul este foarte important. Păstrați întotdeauna timpul când respectați o întâlnire, o dată, un eveniment etc. Când vii târziu, spune atât de multe despre personalitatea ta și despre felul de respect pe care îl arăți față de lucrurile importante.
2. Ține cont întotdeauna de ceea ce alegi să pui în frigiderul de la birou; Resturile ar trebui, de asemenea, aruncate, în loc să aprovizionați frigiderul cu gunoi.
3. Urmăriți-vă manierele când folosiți telefonul mobil. A vorbi tare la telefon îi deranjează foarte mult cei din jurul tău. Este mai probabil să provocați unele distrageri sau să perturbați concentrarea altor persoane.
4. Dacă răspundeți la un eveniment, trebuie să vă prezentați. Dacă probabil nu vei mai putea onora un astfel de eveniment, trebuie să fi comunicat asta destul de devreme, altfel vei provoca o mulțime de nemulțumiri pentru sărbătorit.
5. Planurile tale de dietă sunt pentru tine; nu-i deranja pe ceilalți cu ceea ce aveți de făcut sau de mâncat. Dacă pregătiți mâncare pentru o mulțime de oameni, ar trebui să fiți suficient de atenți pentru a observa că dieta dvs. nu este la fel ca și a altora.
6. Când familia ta este invitată să viziteze un prieten, fă-ți o datorie să ajuți la curățenie și rearanjamente, mai ales atunci când copiii se plimbă și mută lucrurile în jur.
7. Nu te despărți niciodată de partenerul tău și nu anunța decesul cuiva prin mesaj; ar trebui să transmiteți unele informații față în față sau printr-un apel telefonic.
8. Oricât de drăguți ar fi câinii, în afară de a-i scoate la plimbare, nu este ideal să-i duci în centre comerciale sau în locuri în care nu este necesar. De cele mai multe ori oamenii fac asta doar de dragul de a câștiga puțină atenție.
9. În timp ce utilizați căști, asigurați-vă că sunt bine conectate pentru a evita situația în care se redă în urechi și, în același timp, se redă pe difuzorul dispozitivului. Poate fi deranjant pentru oamenii din jur.
10. Când invitați oameni la o petrecere, este aiurea să le ceri să vină cu mâncarea lor. Ei pot mânca acasă; aducând mâncarea a încetat să fie o petrecere.
11. Postarea conversațiilor și argumentelor personale pe site-urile de socializare este un gest nepotrivit. Drama poate fi făcută în mod privat în căsuța dvs. de e-mail, mai degrabă decât să aducă o conversație atât de îngrozitoare publicului.
12. Împrumută cărți oamenilor doar atunci când aceștia le cer.
13. În timpul unei cine, este jignitor să tipi tare în timp ce râzi, vorbești sau chiar să te uiți la alți meseni.
14. Este de așteptat ca o persoană care te invită la prânz să plătească factura. Cu toate acestea, ar trebui să țineți evidența porției și să fiți gata să plătiți pentru a evita jena.
15. Când sunteți invitat la o petrecere, este politicos să nu aduceți oaspeți neinvitați. Este important să folosiți puțină decență aici.
16. Ca domn, deschide întotdeauna ușile și permite doamnelor să intre primele. Și dacă aveți o masă rezervată, bărbatul ar trebui să o localizeze și să-și conducă însoțitorul acolo.
17. În timp ce sunteți la o cină, este recomandabil să vă lăsați telefonul în modul silențios sau opriți telefonul mobil. Este mai bine să răspundeți la apelurile urgente prin text decât să vă scuzați prea des pentru a prelua apelurile.
18. Poate veniți târziu la o întâlnire, curs sau orice altă adunare. Este mai onorabil să găsești un loc în spate, unde să nu provoci niște distrageri, decât să încerci să te încadrezi în poziția ta preferată.
19. În calitate de navetist, un tânăr apt de muncă ar trebui să ofere unei persoane în vârstă sau unei femei care poartă copii locul său, mai degrabă decât să le lase într-un confort mai mic.
20. Bărbații ar trebui să stea în mijloacele de transport în comun numai dacă nicio femeie nu este lăsată în picioare lângă ei. Bărbații ar trebui să-și dea întotdeauna locurile doamnelor.

 

Lasă un comentariu