Medicii dezvăluie 5 alimente care vă oferă energie pe tot parcursul zilei

Am supraviețuit milenii mâncând alimente care au crescut în aer liber și pe care corpul nostru le-a putut asimila în mod adecvat. Alimentele moderne conțin ingrediente pe care nu le-ai găsi niciodată în articolele neprocesate precum fructele, legumele, nucile, semințele și cerealele. Așadar, corpurile noastre văd aceste mese modificate ca obiecte străine, creând inflamație pentru a lupta împotriva invadatorilor. În timp ce dietele procesate oferă niște nutrienți și calorii, ele provoacă mult mai mult rău decât bine.
Oamenii de știință au legat articolele comode, cum ar fi mâncărurile, băuturile dulci și bucătăria prăjită, cu cancerul, boala Alzheimer și numeroase alte boli. Cu toate acestea, încorporarea anumitor alimente, cum ar fi hummus, măsline, nuci, legume crude, avocado și chipsuri de alge marine, poate ajuta la creșterea nivelului de energie și la îmbunătățirea sănătății generale.
6 alimente integrale pentru a vă oferi un plus de energie
1. Hummus
Adaugă hummus în dieta ta dacă vrei mai multă energie pe tot parcursul zilei. Această mâncare delicioasă făcută din năut este o completare excelentă pentru bolurile mediteraneene, salate, wrapuri și dips. Vă puteți bucura de hummus ca o gustare cu biscuiți sau pâine pita sau ca topping pentru cina preferată. Hummus conține fibre și proteine din abundență datorită ingredientului principal, năut.
2. Măsline
De asemenea, măslinele oferă energie suficientă pentru minte și corp datorită antioxidanților, grăsimilor mononesaturate și conținutului de vitamina E. Acestea conțin o grăsime mononesaturată numită oleat, despre care studiile arată că poate reduce inflamația, bolile de inimă și cancerul în comparație cu o dietă bogată în carbohidrați rafinați.
3. Nuci (una dintre cele mai ușor de purtat cu tine gustări!)
Pentru a vă crește energia și sănătatea generală, luați în considerare să mâncați mai multe nuci. Nucile conțin o mulțime de grăsimi sănătoase, proteine și vitamina E pentru a ajuta la combaterea foametei și la menținerea echilibrului zahărului din sânge. Chiar dacă nucile precum nucile și migdalele sunt bogate în grăsimi și calorii, unele studii arată că pot ajuta la pierderea în greutate și pot reduce dimensiunea taliei. Pentru ca potolesc foamea datorita densitatii lor energetice, nucile sunt o alegere excelenta pentru gustare.
4. Legume crude
Legumele crude sunt surse importante de fibre, vitamine și minerale. Cu toate acestea, atunci când legumele crude, crucifere, cum ar fi broccoli, conopida, kale și varza de Bruxelles nu se digeră bine. Dacă doriți o gustare rapidă la serviciu sau la școală, împachetați o pungă de morcovi sau țelină, deoarece aceștia sunt mai ușor pentru stomac. Pentru mese, puteți oricând să gătiți la abur, să soțiți sau să prăjiți legumele crucifere și rădăcinoase atunci când aveți mai mult timp să le savureți.
5. Avocado
Avocado conține grăsimi sănătoase, potasiu și fibre, care ajută la prevenirea bolilor și la reducerea inflamației. Alimente precum avocado îmbunătățesc, de asemenea, energia mentală și fizică, deoarece sunt bogate în acizi grași mononesaturați, care îmbunătățesc cogniția și memoria. Aproximativ 80% din carbohidrații din avocado provin din fibre, ceea ce duce la o sațietate crescută și un nivel susținut de energie.

 

Lasă un comentariu