9 motive pentru care câinii sunt cu adevărat prietenii noștri cei mai buni

Unii oameni spun că câinii sunt îngeri trimiși pe Pământ pentru a ne aminti cum să iubim și poate că este adevărat. Câinii oferă dragoste necondiționată; nu le pasă câți bani câștigăm sau ce fel de mașină conducem. Iată zece motive pentru care câinii sunt cu adevărat cei mai buni prieteni ai noștri:
câine
1. Ei ne oferă confort și sprijin
Animalele au o energie foarte vindecătoare despre ele, poate pentru că nu au nevoie de nimic de la noi, cu excepția îngrijirii primare. Ne iubesc necondiționat, chiar și în cele mai rele momente ale noastre. Pur și simplu ascultând respirația câinelui nostru sau mângâindu-i blana poate aduce un sentiment imens de confort.
2. Ne ajută să dormim mai bine
Știința arată că oamenii dorm mai bine atunci când animalul lor de companie li se alătură. În special în timpul izbucnirii virusului, mulți dintre noi au pierdut somnul și au avut mai multe coșmaruri, dar animalele noastre de companie ne pot face să trecem peste asta.
3. Ne simt emoțional
Câinii pur și simplu ne înțeleg și nu doresc altceva decât să ne aline. Când te simți stresat, oprește știrile pentru un timp și bucură-te de câteva sesiuni de îmbrățișări cu câinii tăi. Sau, aduceți-i afară la plimbare – aerul proaspăt și timpul de relație cu animalele de companie vă vor liniști imediat mintea și inima în această perioadă dificilă.
4. Ei oferă căldură.
Atât fizic, cât și mental, un cățeluș poate aduce căldura atât de necesară în inimile noastre. De asemenea, îmbrățișarea cu oamenii este excelentă, dar există doar ceva în a te ghemui cu animalele noastre într-o noapte rece de iarnă. Fiind creaturi cu sânge cald, câinii degajă multă căldură și, împreună cu nevoia lor de a se îmbrățișa cu noi în orice moment, este greu să nu le zâmbești. Sentimentul de confort pe care ni-l aduc câinii ar putea avea ceva de-a face cu căldura pe care o simțim atunci când ne îmbrățișăm cu ei.
5. Câinii ne fac mai sănătoși.
Numeroase studii au arătat că câinii ne ajută să ne menținem sănătatea sub control. Unele beneficii pentru sănătate prezentate de oamenii de știință includ un risc mai scăzut de boli cardiace și cardiovasculare, longevitate crescută și risc scăzut de alergii.
6. Câinii ne fac să ne simțim mai în siguranță.
Majoritatea câinilor au al șaselea simț când ceva nu este în regulă cu stăpânul lor și vă vor veni în ajutor atunci când vă simțiți rău. Dacă locuiți cu alții, câinii pot atrage atenția altor membri ai gospodăriei dacă ceva nu este în regulă.
7. Nu refuză niciodată o invitație de a petrece timp cu tine.
De câte ori ți-ai rugat prietenii să iasă și ei spun că sunt „prea ocupați” sau „prea obosiți?” Probabil mai mult decât poți număra. Cu toate acestea, câinele tău va fi mereu acolo să se joace cu tine! F
8. Și câinii ne consideră familia lor.
Da, câinii ne consideră familie la fel de mult ca noi. Un grup de oameni de știință de la Universitatea Emory a pus câini într-un aparat RMN. Înainte de a-și scana creierul, caninii au trebuit să simtă mirosuri diferite. Unele arome proveneau de la alte animale, altele de la mâncare, iar altele de la stăpânii lor.
9. Ei doar ne fac să zâmbim.
Există un motiv pentru care putem urmări ore întregi de videoclipuri amuzante cu animale de companie pe Facebook și nu ne plictisim niciodată. Câinii au doar o modalitate de a ne topi inimile datorită iubirii lor necondiționate și personalităților adorabile. Câinii fac viața mult mai bună.

Lasă un comentariu