5 semne că pisica ta este cu adevărat fericită când te vede

Dacă dețineți o pisică, probabil că sunteți familiarizat cu numeroasele moduri în care își arată afecțiunea. Oamenii deseori stereotipează felina ca fiind creaturi solitare, independente, dar au atât de multă dragoste de oferit.
Cercetările arată că pisicile nu se atașează de oameni pentru securitate, așa cum o fac câinii. Dar pisicile încă își arată aprecierea pentru stăpânii lor în moduri unice, mai ales dacă au fost socializate ca pisoi. Expunerea la oameni în timpul celei de-a doua până la a șaptea săptămână de viață influențează dramatic comportamentele lor sociale față de oameni.
Probabil îți poți da seama destul de ușor dacă pisicuța ta se simte fericită în prezența ta. Mai jos, vom discuta câteva comportamente pe care le pot afișa pentru a-și arăta dragostea și afecțiunea.
5 semne că pisica ta se simte fericită în jurul tău
1. Pisica ta își freacă capul de tine.
Pisicile își folosesc simțul mirosului pentru a înțelege lumea din jurul lor. De asemenea, se bazează pe miros pentru a se lega de familia lor de oameni sau pisici și pentru a identifica membrii haitei lor. Pisicile posedă glande mirositoare pe obraji și cap și se freacă frecvent de persoanele cele mai apropiate. Dacă pisica ta te freacă sau te lovește cu capul, ia-o ca pe un semn că se simt confortabil și fericit. Înseamnă că te consideră un prieten și unul de-al lor, un semn sigur al loialității unui animal de companie!
2. O felină atașată vă va întâmpina expunându-și burta sau stând cu coada drept în sus.
Pentru a descoperi dacă felina ta se simte fericită în jurul tău, urmărește cum își mișcă coada. O pisică care își ține coada în poziție verticală înseamnă că se simte socială și încrezătoare. Este un salut prietenesc care înseamnă că le-a fost dor de tine și că vor să se joace sau să se îmbrățișeze!
De asemenea, ar putea să-și țină coada într-un semn de întrebare sau în formă de cârlig, indicând că doresc să interacționeze. În cele din urmă, felina ta poate să-și înfășoare coada în jurul piciorului tău, semnul suprem de încredere și prietenie.
De asemenea, pisicile se pot răsturna și își pot expune burta oamenilor în preajma cărora se simt confortabil. Nu o lua cu ușurință dacă îți vezi felina în această poziție vulnerabilă. Înseamnă că îi faci să se simtă relaxați și protejați, dar nu înseamnă neapărat că vor să se frece pe burtă. Pisicile preferă, de obicei, să fie mângâiate pe față sau pe gât și pot scăpa dacă încercați să le mângâiați burtica.
3. Pisica ta clipește încet la tine.
Multe feline își arată dragostea prin ochii lor, la fel ca oamenii. Dacă ați urmărit vreodată pisicile fără stăpân în cartierul dvs., este posibil să observați că se uită la tine cu atenție. Cu toate acestea, atunci când o pisică se simte confortabil în preajma ta, va clipi încet ca un semn de dragoste și siguranță.
4. O felină iubitoare adoră sa te framante usor.
Dacă ai observat vreodată pisica ta frământându-și labele împotriva ta, asta arată și că se simt fericită. Pisicile efectuează acest comportament în timp ce alăptează, deoarece oferă confort și eliberează endorfine.
5. Pisicii tale îi place să doarmă în apropierea ta.
Pisicile adoră să-și țină stăpânii la vedere, mai ales dacă au un atașament profund. S-ar putea să observi că felina te urmărește prin casă sau afară dacă se simte fericită în preajma ta. De asemenea, prietenul tău felin s-ar putea ghemui lângă tine la culcare. Acest comportament înseamnă că au încredere că îi vei proteja de pericol și îi vor întoarce favoarea.

 

Lasă un comentariu